28 Şubat'ın Yeni Mahkemesi Belli Oldu

Kapatılan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki 28 Şubat Davası, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye devam edecek.

6526 sayılı Terörle Mücadele Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kapatılan Ankara 11. ve 12. Ağır Ceza Mahkemeleri ile TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki davaların yeni adresleri kurayla belirlendi.

Ankara'daki 10 ağır ceza mahkemesinin başkanı, Ankara Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Ramazan Aksan'ın odasında kura çekerek, kapatılan mahkemelerdeki davaların hangilerini kendilerinin göreceklerini belirlediler.

Kura sonucunda, 28 Şubat Davası Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesine gitti. Bu mahkemenin başkanlığını Fevzi Şıngar yapıyor.

12 Eylül askeri darbesine ilişkin Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davanın yeni adresi, Oktay Saday'ın başkanı olduğu Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi oldu.

Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün yargılandığı dava, Hayrettin Türe'nin başkanı olduğu Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edecek.

Mehmet Ağar, İbrahim Şahin ve Korkut Eken ile bazı Özel Harekat Polislerinin de arasında bulunduğu sanıklar hakkında açılan 2 ayrı dava ise Tekman Savaş Nemli'nin başkanı olduğu Ankara 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek.

Kura sonucunda, kapatılan mahkemelerdeki diğer davalar da dağıtıldı.

(Dünya Bülteni)

Haber Haberleri

Yılmaz: Yeni anayasa çalışmaları tamamlanmak üzere
İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi