28 Şubat'ın Sivil Ayağında Sona Doğru

Üç savcı, 28 Şubat'ın sivil ayağıyla ilgili yüzlerce klasörü incelerken; 17 Aralık süreci sonrası ortaya çıkan yapının o dönemki işlevini de araştırmaya başladı.

Türk siyasi tarihine "Post Modern Darbe" olarak geçen 28 Şubat dönemine ilişkin asker ayağına yönelik yapılan yargılamanın ardından sıra sivillere geldi.

Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı üzerine sivil ayakla ilgili başlatılan soruşturmada sona gelindi. Görevlendirilen 3 savcı, yüzlerce klasörü incelerken; 17 Aralık süreci sonrası ortaya çıkan paralel yapının o dönemki işlevini de araştırmaya başladı.

Dönemin sivil aktörlerine yönelik olarak emniyette iki özel birim oluşturuldu. Mali Suçları Araştırma Kurulu ise, darbenin finans ayağına yönelik incelemesini tamamladı. Raporda; 100 kişilik listede yer alan Refah-Yol Hükümeti'nden istifa eden milletvekillerinin, medya yöneticilerinin ve bazı ünlü gazetecilerin mal varlığında çok önemli artışlar tespit edildi. Önümüzdeki haftalarda hazırlanacak ek iddianamenin medya dışında yargıyı, üniversiteleri ve sendikaları kapsayacağı belirtiliyor. 28 Şubat sürecinde batan 22 bankanın vatandaşa maliyeti 65 milyar dolara ulaşıyordu. Sonradan yapılan açıklamalara göre bu zarar, zaman içindeki maliyet artışı ile 110 milyar dolar seviyelerine ulaştı.

Haber Haberleri

İstanbul Havalimanı günlük 1502 uçuşla Avrupa'nın en yoğun havalimanı oldu
Eskişehir merkezli yasa dışı bahis operasyonunda yakalanan 15 şüpheli tutuklandı
Van Saray Belediye Başkanı Acar hakkında soruşturma izni verildi
Emniyet Teşkilatı ve basına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edildi
PKK’nın silahları tamamen bırakması için yasal çerçevenin oluşması gerekiyor