28 Şubat Soruşturmasında 5. Dalga Başladı

28 Şubat soruşturmasında yeni gözaltı kararları çıktı. Dönemin kuvvet komutanları ifadeye çağrıldı.

Kuvvet komutanları ifadeye çağrıldı!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında terörle mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda İzmir'de emekli korgeneral Ahmet Çelekçi'nin gözaltına alındığı öğrenildi.

Emekli Korgeneral Vural Avar Muğla'nın Datça ilçesinden ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alınarak Ankara'ya götürülüyor. Mağdur ve tanıkların ifadeleri doğrultusunda dönemin kuvvet komutanları ifadeye çağıran savcılığın çağırdığı isimler arasında Emekli Orgeneral Teoman Koman'ın da olduğu belirtildi.

Çetin Doğan ve Engin Alan'ın İfadesi Alınacak

Operasyonun önemli merkezlerinden biri de İstanbul. Diğer dalgaların aksine gözaltı karar olmadığı ve bazı komutanların ifadeye çağrıldığı öğrenildi. Bu isimler arasında Balyoz davasının tutuklu sanıklarından Emekli Orgeneral Çetin Doğan ve Emekli Korgeneral Engin Alan da bulunuyor. Silivri Cezaevi'ndeki bu isimler soruşturmanın merkezi Ankara'ya götürülerek ifadeleri alınacak. 

Soruşturma kapsamında şu ana kadar toplam 51 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haber Haberleri

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı