28 Şubat Mağduru Abdüsselam Durmaz’ın Babası Vefat Etti

28 Şubat mağduru ve 24.5 yılını cezaevi imtihanında geçiren ve yeniden yargılanma ile 2018 yılının sonlarında tahliye olan Abdüsselam Durmaz’ın muhterem babası Hacı Ahmet Durmaz dün (15. 08.2019) saat 10. 30 civarlarında Hakk’ın rahmetine kavuştu.

Geçen aydan beri yoğun bakımda olan H. Ahmet amcamız, beden fonksiyonlarının tedaviye cevap vermeyerek vefatı Abdüsselam Durmaz’ın mahpus arkadaşları başta olmak üzere Abdüsselam ve ağabeyi Tevfik Durmaz’ı tanıyan tüm dostlarını derinden üzdü.

2006 yılında Batman M. Tipi kapalı cezaevindeyken muhterem annesini kaybederek bu acıyı daha önce de yaşamış olan Abdüsselam kardeşimize Allah-u Teâlâ’dan sabır diliyoruz.

24,5 yıl boyunca haftada sadece 45 dakika ila 1 saatlik görüşme için kar kış, yağmur çamur, soğuk sıcak demeden, (bazı yıllar bin, bin üç yüz kilometre) uzun yollar kat etti. İki yıl önce ayakları onu taşıyamaz hale gelene kadar cezaevi imtihanın sıkıntılarını içerdeki oğluyla beraber yaşadı.

Oğlu Abdüsselam’ın dava arkadaşlarını oğulları gibi seven, ziyaretlerini de bu duyguyla yapan H. Ahmet amca, ziyaretler konusundaki hassasiyeti ile Müslüman tutsakların aileleri arasında hep güzel bir vefa örneği olarak anıldı.

Dışarıdan pek fark edilmiyor olsalar da İslami mücadelenin yükünü (oğulları ya da eşleriyle beraber) omuzlarında taşıyan ve hala taşımaya devam eden bu fedakâr anne, baba, eş ve çocukları davaya vefa bilinciyle selamlıyor, bu mücadele sürecinde Rahmet-i rahmana kavuşmuş olanlara Allahtan rahmet, af ve mağfiret diliyoruz.

İlan Haberleri

Özgür-Der'den İdlib, Gazze ve Afganistan ile deprem bölgelerine kurban kampanyası
İlahiyatçı Raşit Küçük vefat etti
20 Kasım'da “Çocuk Hakları Basın Açıklaması” düzenlenecek
İsmail Cerrahoğlu vefat etti
Ömer Tuğrul İnançer vefat etti