“2 Bin 477 IŞİD ve PKK/PYD’li Etkisiz Hâle Getirildi”

Beş aydan fazla bir süredir devam eden “Fırat Kalkanı” isimli harekât kapsamında bugüne kadar 2 bin 156 IŞİD ve 321 PKK/PYD mensubunun etkisiz hâle getirildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 24 Ağustos’ta başlatılan “Fırat Kalkanı” isimli harekât kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Azez-Cerablus arasında bulunan 228 meskun mahal ve bin 880 kilometrekarelik alanda konrtolü ele geçirdi.

9 Aralık’ta başlatılan el-Bâb’a yönelik harekât kapsamında batıdan ve kuzeyden şehrin dış mahallelerine ulaşıldı, kuzeydoğusunda bulunan Suflaniyah ve Kabr el-Mukri meskun mahalleri ise kontrol altına alındı.

“Fırat Kalkanı” isimli harekâtın başlangıcından bugüne kadar bin 864’ü ölü olmak üzere 2 bin 156 IŞİD, 306’sı ölü olmak üzere 321 PKK/PYD mensubu etkisiz hâle getirildi. Ayrıca, 3 bin 282 el yapımı patlayıcı ve 55 mayın kontrollü bir şekilde infilak ettirildi. Türk Hava Kuvvetleri (THK) tarafından da toplam bin 332 hedef imha edildi.

Suriye Haberleri

Esed rejimi Suveyda'ya askeri sevkiyat yapıyor
ABD, Suriye'deki üslerine takviye gönderdi
Suriyeli astronot son yolculuğuna Azez’den uğurlandı
Yokluk içinde direnen belde: İdlib
Esed, bebek katili Suheyl Hasan'ı özel kuvvetlerin başına getirdi