120 Aşiretten PKK’ya Tarihi Çağrı

PKK saldırıları konusunda ilk kez toplanacak olan 12 ilden 120 aşiret lideri, örgüte “90’lara geri dönüş istemiyoruz” mesajı verecek.

Son üç haftadan bu yana ölüm haberlerinin hiç kesilmediği Doğu ve Güneydoğu illerinde bugün aşiret liderleri ve kanaat önderleri PKK'ya karşı sesini ilk kez yükseltiyor. 1984'den bu yana PKK için hiç bir araya gelmeyen aşiret liderleri ve kanaat önderleri, PKK'nın son haftalarda tırmandırdığı saldırılar üzerine Şırnak'ta bir araya geliyor.

90'LARI İSTEMİYORUZ

Toplantıda PKK'ya saldırılarına son vermesi ve silahları bir an önce bırakıp çözüm masasına ve siyasi sürece geri dönmesi için çağrı yapılacak. 12 ilden 120 aşiret lideri ve kanaat önderinin yapacağı çağrıda, bölge halkının 7 Haziran'dan bu yana huzurunun kaçırıldığı ve tekrar 90'lı yıllara geri dönüşün arzu edilmediği net bir dille ifade edilecek. Ceylanpınar Saldırısı ile başlayan süreçte örgütün eylemleri ve bölgedeki saldırıları kınanacak.

ANNELER AĞLAMASIN

Bölgedeki kanaat önderleri, aşiret liderleri, iş adamları ve ticaret odası temsilcileri, bu çağrının kısa sürede “Edi bese” (Artık yeter) sloganı ile yaygınlaşacağını ve her kesimden ciddi desteğin geleceğine inanıyor. Çağrı için Şırnak'a giden bölge ileri gelenleri, “Barış ve huzuru için çağrıda bulunacağız ve ölümlerin durması için sesleneceğiz. Anneler ağlamasın diye sesleneceğiz” diyorlar.

Kaynak : Yeni Şafak

Haber Haberleri

Türkiye'nin nüfusu 86 milyon 92 bin 168 oldu
Türkiye’de yakalan Mossad ajanlarının Tunus'taki suikastta izleri çıktı
MLKP’ye yönelik operasyonda tutuklu sayısı 77'ye çıktı
Bayrampaşa Belediyesine yönelik soruşturmada, Hasan Mutlu'nun bazı işler karşılığında rüşvet aldığı iddiası
MİT, Mossad için çalıştığı tespit edilen 2 ajanı İstanbul'da yakaladı