11 Binden Fazla Çocuk Ayrım Gözetilmeksizin Öldürüldü

Save the Children, Suriye'de yüzde 71'i ayrım gözetilmeksizin olmak üzere 11 binden fazla çocuğun öldürüldüğünü açıkladı.

Uluslararası sivil toplum kuruluşu Save the Children (Çocukları Kurtarın), yarın başlayacak Cenevre-2 Konferansı'nda önceliğin Suriyeli çocuklar olmasını istedi.

Save the Children'den yapılan yazılı açıklamada, Suriye'deki çatışmalarda yüzde 71'i ayrım gözetilmeksizin olmak üzere 11 binden fazla çocuğun öldürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

''Cenevre-2 Konferansı'ndaki katılımcılardan Suriye'deki tüm çocuklara acil yardım ulaştırılması, okulların ve sağlık merkezlerinin korunması ve halkın yaşadığı bölgelere silahlı saldırıların önlenmesi için karar almasını istiyoruz.''

''Suriyeli çocuklar savaşın çirkinliğini her gün yaşıyor'' ifadesi kullanılan açıklamada, ''Bundan sonra çocuklar ve siviller savaşın hedefi olmamalıdır'' denildi.

(AA)

Suriye Haberleri

Atıf Necib davasında 2. duruşma: Firari suçlular gıyaben yargılanacak 
Esed rejimi tarafından alınkonan çocuklar ailelerine kavuştu
Suriye’nin başkenti Şam’da patlama meydana geldi
Şara, kardeşlerini görevden aldı: Esed tipi yönetime mesafe
Suriye'nin Cidde Başkonsolosluğu yeniden açıldı