1 astsubay ve 1 uzman çavuş, dinamitle define ararken yakalandı

Bartın'da aralarında 1 astsubay ve 1 uzman çavuşun da olduğu 4 kişi dinamitle define ararken yakalandı ve mahkeme tarafından tutuklandı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde Roma dönemine ait 2 bin yıllık Kuşkayası Yol Anıtı'nın devamında bulunan Savrankaya mevkisinde üzerinde kartal figürleri ve oymalar bulunan kayalar dinamitle patlatıldı.

Jandarmanın bölgeye yaptığı baskında aralarında 1 astsubay, 1 uzman çavuşun da olduğu 4 kişi yakalandı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Define arayan kişilerin Astsubay Başçavuş S.Ç, Uzman Çavuş N.D, taş kömürü kurumunda görevli şoför Y.Y. ile M.A. adlı bir kişi olduğu öğrenildi.

Kazı alanında bulunan jeneratör, dedektör, matkap, elektrikli fünye, merdiven, balyoz, çekiç ve kürek ile 1 tabancaya el konuldu.

Haber Haberleri

Bakan Fidan, Hamas Şura Meclisi Başkanı Derviş ve beraberindeki heyetle görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, IKBY Başbakanı Mesrur Barzani'yi kabul etti
Dışişleri Bakanı Fidan, IKBY Başbakanı Barzani ile İstanbul'da görüştü
Bloomberg: Türkiye, Ege ve Akdeniz’deki deniz yetki alanlarını yasayla ilan etmeye hazırlanıyor
Hakkari merkezli soruşturmada "20 milyar liralık suç ağının yönetim merkezi" deşifre edildi