1 astsubay ve 1 uzman çavuş, dinamitle define ararken yakalandı

Bartın'da aralarında 1 astsubay ve 1 uzman çavuşun da olduğu 4 kişi dinamitle define ararken yakalandı ve mahkeme tarafından tutuklandı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde Roma dönemine ait 2 bin yıllık Kuşkayası Yol Anıtı'nın devamında bulunan Savrankaya mevkisinde üzerinde kartal figürleri ve oymalar bulunan kayalar dinamitle patlatıldı.

Jandarmanın bölgeye yaptığı baskında aralarında 1 astsubay, 1 uzman çavuşun da olduğu 4 kişi yakalandı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Define arayan kişilerin Astsubay Başçavuş S.Ç, Uzman Çavuş N.D, taş kömürü kurumunda görevli şoför Y.Y. ile M.A. adlı bir kişi olduğu öğrenildi.

Kazı alanında bulunan jeneratör, dedektör, matkap, elektrikli fünye, merdiven, balyoz, çekiç ve kürek ile 1 tabancaya el konuldu.

Haber Haberleri

Buca Belediyesindeki rüşvet operasyonunda 25 şüpheli gözaltında
Uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 123 şüpheli yakalandı
Çocuklardan suçlu yaratan çetelerin karanlık organizasyonları iddianamelere yansıdı
Suç örgütleri çocukları sınırlı cezai sorumluluk nedeniyle "araç unsur" olarak kullanıyor
Küçük yaş, büyük suç