1 astsubay ve 1 uzman çavuş, dinamitle define ararken yakalandı

Bartın'da aralarında 1 astsubay ve 1 uzman çavuşun da olduğu 4 kişi dinamitle define ararken yakalandı ve mahkeme tarafından tutuklandı.

Bartın'ın Amasra ilçesinde Roma dönemine ait 2 bin yıllık Kuşkayası Yol Anıtı'nın devamında bulunan Savrankaya mevkisinde üzerinde kartal figürleri ve oymalar bulunan kayalar dinamitle patlatıldı.

Jandarmanın bölgeye yaptığı baskında aralarında 1 astsubay, 1 uzman çavuşun da olduğu 4 kişi yakalandı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Define arayan kişilerin Astsubay Başçavuş S.Ç, Uzman Çavuş N.D, taş kömürü kurumunda görevli şoför Y.Y. ile M.A. adlı bir kişi olduğu öğrenildi.

Kazı alanında bulunan jeneratör, dedektör, matkap, elektrikli fünye, merdiven, balyoz, çekiç ve kürek ile 1 tabancaya el konuldu.

Haber Haberleri

Kocaeli'de keşif ve gözetleme amaçlı kullanılan İHA bulundu
İBB’nin Fidanlık projesinde mescid sansürü: Halk tepkili
Gain Medya'ya kayyum atandı
Erdoğan Putin’le görüşürken Odesa’da Türkiye feribotu Ruslar tarafından vuruldu
Hakan Fidan: Bütün sınır kapılarını açmaya niyetimiz var