1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Siyonist İSRAİL istedi, TÜRKİYE Gönderiyor!
Siyonist İSRAİL istedi, TÜRKİYE Gönderiyor!

Siyonist İSRAİL istedi, TÜRKİYE Gönderiyor!

Siyonist İsrail, Gazze saldırılarının yıldönümünde tüm dünyada lânetlenirken; Ankara İdare Mahkemesi, 1 yıl önceki İsrail saldırısında sakat kalan Gazzeli mülteci İslam Asalya ile ilgili skandal bir karar aldı.

05 Ocak 2010 Salı 00:45A+A-

İsrail, Gazze saldırılarının yıldönümünde tüm dünyada lânetlenirken; Ankara İdare Mahkemesi, 1 yıl önceki İsrail saldırısında sakat kalan Gazzeli mülteci İslam Asalya ile ilgili skandal bir karar aldı. 15 gün içerisinde Asalya'nın Türkiye'den sınırdışı edilmesine hükmeden mahkemenin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı raporuna dayandırılan gerekçesinde, Filistinli sakat gencin "güvenliği tehlikeye düşürdüğü" ve "siyasi kriz çıkabileceği" iddia edildi. Emniyet'in raporunda ise, Filistin radyosuna konuşan Asalya'nın, Filistinlilere "Tüm acılara rağmen mutlu olmaları gerektiği, zira şehitlerin cennete gideceğini" söylediği, "vatanını savunma yolunda şehit olanları selamladığı", "direnişe devam edilmeli" sözlerinin suç unsuru gösterilerek, bunun İsrail ile ilişkilerde soruna neden olabileceği belirtildi.

Filistin topraklarını uluslararası hukuka ve BM kararlarına rağmen işgal altında bulunduran İsrail, Gazze saldırılarının yıldönümünde tüm dünyada lânetlenirken; Ankara İdare Mahkemesi, 1 yıl önceki İsrail saldırısında sakat kalan Gazzeli mülteci İslam Asalya ile ilgili skandal bir karar aldı. 15 gün içerisinde Asalya'nın Türkiye'den sınırdışı edilmesine hükmeden mahkemenin, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı raporuna dayandırılan gerekçesinde, Filistinli sakat gencin "güvenliği tehlikeye düşürdüğü" ve "siyasi kriz çıkabileceği" iddia edildi.

Emniyet'in raporunda, Filistin radyosuna konuşan Asalya'nın Filistinlilere, "Tüm acılara rağmen mutlu olmaları gerektiği, zira şehitlerin cennete gideceğini" söylediği, "cihat yolunda şehit olanları selamladığı", "direnişe devam edilmeli" şeklindeki sözlerinin suç unsuru olarak gösterilerek, bunun İsrail ile ilişkilerde soruna neden olabileceği belirtildi.

Birkaç yıl önce İHH aracılığıyla Türkiye'ye gelen Filistinliler arasında bulunan İslam Asalya, sevgi gösterisiyle karşılanmıştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın ziyaret ettiği Filistinli yaralılar arasında olan Asalya, Türkiye'de evlenmişti. Uluslararası hukuku çiğneyen İsrail'le ilişkilerde sorun olabileceği gerekçesiyle sınırdışı edilmesi kararı alınan Asalya, konuyla ilgili olarak Vakit'e konuştu...

Bir Gazzeli olarak 1 yıl önceki İsrail saldırılarında yaşadıklarını bizimle paylaşır mısın?

Üç defa İsrail saldırısı ile karşı karşıya kaldım. İlki 2000 yılındaydı. İsrail askerleri üzerimize doğru ateş açtılar. İkinci saldırı da 2004 yılındaydı. İsrail'in attığı bir roket yanımıza düştü ve 7 arkadaşım şehit oldu. Bu olayda yaralandım; fakat hamdolsun iyileştim. Son saldırı ise 2006'nın sonlarında oldu. İsrail yine roket atmıştı. Bu saldırıda ise iki ayağımı kaybettim. Gazze'de yaklaşık 2 ay hastanede kaldım. Fakat buradaki tedavimde herhangi bir sonuç elde edemedim. Daha sonra Mısır'a geçtim, orada da yaklaşık 15 gün kaldım. Bunun dışında tabiî ki İsrail zulmü her zaman için var. 1948 yılından bu yana İsrail bölgeyi işgal ederek varlığını sürdürüyor. Bu tarihten bu yana da Filistinliler zulüm altında.

Gazze'de İsrail işgaline karşı direnen herhangi bir harekete bağlı mıydın?

Yok hayır, ben orada herhangi bir harekete bağlı değildim. Ben sadece Filistinli bir Müslümanım.

İHH'NIN YARDIMIYLA GELDİM

Kaç yıldır Türkiye'desin ve nasıl gedin?

Yaklaşık 1.5 yıldır buradayım. Mısır'a geçtiğimde tedavimin zor olduğunu söylediler. İHH geldi. Yetkililerle görüştükten sonra tedavim için beni Türkiye'ye getirdiler. Onların yardımlarıyla ben Türkiye'ye geldim.

ÇOK İYİ KARŞILANDIM

Türkiye'ye ilk geldiğinizde size herhangi bir zorluk çıkarıldı mı?

Hayır, herhangi bir zorluk yaşamadım. Aksine beni kabul ettiler, Türkiye halkı da bu olaya çok sevinmişti. Gerçekten Türkiye halkı yardımsever ve misafirperver bir halk. Yani başka nasıl diyeyim. Türkçe "çok iyi" diyorlar ya; işte böyle bir halk. Burayı çok sevdim.

ÇIKARILMAMI İSRAİL İSTİYOR

Mahkeme neyle suçlayarak sınırdışı edilmeni istedi?

Terörist olduğum iddia ediliyor. Ancak ben sadece bir Müslümanım. Eğer ki her Müslüman terörist ise bu büyük bir problemdir. Ancak biliyorum ki; bu olayda da İsrail'in parmağı var. İsrail, istediği şeyi çok kolay bir şekilde yapıyor. Kayıtlarda da benim çıkartılmamı İsrail'in istediği geçiyor.

Mahkeme, 'Türkiye'de bulunmanın güvenliği tehdit ettiğini' iddia ediyor. Güvenliği tehdit edecek herhangi bir hareketiniz var mı veya siyasi krize sebep olacak ne yapıyorsunuz?..

Ülke güvenliğini nasıl tehdit ettiğimi ben de bilmiyorum. Ben Türkiye'de fizik tedavi görüyorum. Eğer ki fizik tedavi olmam bir tehlike ise, sorun değil, çıkarız...

Avukatlarınız bu konuda neler diyor? Temyiz ettiler mi?

Allah razı olsun, Mazlum-Der'den Av. Leyla Demir benim davama bakıyor. Gerekli yerlere başvuruyorlar. Bekliyoruz ne sonuç çıkacak.

Ne zaman çıkman gerekiyor Türkiye'den?

Mahkeme 15 gün içerisinde çıkmam gerektiğini söyledi. Karar ayın 24'ünde verildiğine göre, fazla zamanım kalmadı. Çıkmamam halinde ise zorla çıkarılacağım.

Gazze'ye gidersen başına neler gelir?

Vallahi henüz düşünmedim. Böyle bir kararın çıkacağını ummuyordum. Ancak Allah büyüktür. Gazze'ye gidemem. Biliyorsunuz, Gazze'ye giriş çıkış yasak. Gidersem de herhalde öldürülürüm. Bilmiyorum, belki Suriye'ye giderim veya başka bir ülke de olabilir. Şu an için bir şey diyemiyorum.

"ALLAH'A GÜVENİYORUM"

Gittiğiniz yerde hayatınızı nasıl devam ettireceksiniz?

Hayat benim için zor. Biliyorsunuz iki ayağım da tutmuyor. Eşim de çalışıyor. Hayatımızı böylece devam ettirebiliyorduk. Ben de Türkiye'yi seviyorum. Sanki kendi ülkemdeyim gibi. Gazze sokaklarında dolaşıyor gibiydim. Fakat gideceğimiz yerde geçimimizi nasıl sağlarız, bilmiyorum. Ben sakatım, eşim de yabancı bir ülkede nasıl çalışacak. Ancak Allah'a güveniyorum. Elbette bize bir yol gösterecek.

Başbakan Erdoğan'dan yardım bekliyorum

Başbakan Erdoğan'a söyleyeceğiniz bir sözünüz var mı?..

İlk olarak ben gerçekten Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı seviyorum. Çünkü o, Filistin halkının dertlerini dile getiriyor. Onu kendimizden farklı görmüyoruz. Kendi devlet başkanımız gibi görüyoruz. Benim Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan isteğim şudur ki; Bakanlarına sorsun "Niçin İslam Asalya gönderiliyor?" diye. Ben nasıl terörist olabilirim, halim ortada. Öncelikle Türkiye halkının kötülüğünü nasıl isteyebilirim. Sizler benim Müslüman kardeşlerimsiniz.

Ailen Türkiye'ye gelmeni nasıl karşıladı?

Babam Türkiye'yi çok seviyor. Türkiye'ye geleceğimi duyduğu zaman çok sevindi. Babam Osmanlı'yı çok seviyor. Ben de Osmanlı topraklarına geldiğimi düşünerek gelmiştim.

Ailenizde şehit olan veya cezaevinde bulunan var mı?

Akrabalarımdan 25 kişi, İsrail tarafından öldürüldü. Bunlar çok yakın akrabalarım. Amcalarım, amca çocuklarım, dayı ve halam ve hala çocuklarım, iki dayım şehit edildi. Cezaevinde olan kalmadı şu anda.

Yaklaşık 1.5 yıldır Türkiye'desin, burada evlendin. Eşiniz bu duruma ne diyor, sizinle gelecek mi?

O her şeyde benimle birlikte. Gazze'ye de gitsem, ölüme de gitsem, benimle birlikte olacağını söylüyor.

Vakit