1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstanbul'daki Büyük Camilerde Irkçı Mahyalar
İstanbuldaki Büyük Camilerde Irkçı Mahyalar

İstanbul'daki Büyük Camilerde Irkçı Mahyalar

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa Siyonist işgal altında! Türkiye’deki kimi büyük camiler ise ırkçı kuşatma altında! Evet, bu akşam İstanbul’da kimi camilerin minareleri arasına asılan ışıklı yazılar “açılım” çabalarına karşı adeta avaz avaz bağırıy

05 Ekim 2009 Pazartesi 23:51A+A-

Kuşatma Altında Olan Sadece Mescid-i Aksa mı?

Aşağıdaki fotoğraflar bu akşam İstanbul Eminönü'nde bulunan Süleymaniye Camii'nde çekildi. "İstanbul'un Kurtuluşu" yıldönümü nedeniyle asıldığı öğrenilen yazılar, camilerin de nasıl resmi ideolojinin kıskacı altında olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ramazan aylarından alışık olduğumuz kimi rahatsız edici yazılar, bu sefer ırkçılığı ortaya koyacak bir düzeye geldi. İstanbul'un birçok yerinden rahatlıkla görülebilen Süleymaniye Camii'nde asılan "Ne Mutlu Türküm Diyene!" AK Parti Hükümeti'nin "Kürt Açılımı" adı altında attığı olumlu adımlara adeta balta vurur nitelikte. Diyanet'ten izinsiz asılamayacağı göz önünde bulundurulduğunda camilerin bizzat devlet eliyle provokatif amaçlara meze mi yapıldığı sorusu gündemleşmekte. Her sabah okullarda çocuklarımızın körpe beyinlerine ant saçmalığıyla Kemalizm ve ulusçuluk virüsünün zerkedilmesi yetmedi; şimdi camiler eliyle tüm topluma bu deli gömleği giydirilmeye çalışılıyor.

Öte yandan Eyüp Camii'nde de eşine ancak kışlalarda rastlayabileceğimiz "Önce Vatan!" yazılı mahya asıldığını öğrendiğimizi de belirtmiş olalım.

Kur'an'da Rabbimiz tarafından "çevresi mübarek kılınmış" diye tavsif edilen Mescid-i Aksa'nın tehlikede olduğuna dair yoğun gündeme rağmen geçtiğimiz Cuma günü "Camiler Haftası" adı altında okunan hutbelerde Mescid-i Aksa'nın asla konu edilmediğini gündemleştirmiştik. Meğer asıl gündemleştirilmesi gereken Türkiye'deki camilerin içler acısı hali imiş! "Laik Devlet", camiler eliyle dine müdahale ettiği yetmezmiş gibi, bir de ırkçı söylemlerini camileri kullanarak gündemleştiriyor. Irkçılığı reddeden bir dinin mensupları olarak yaşadığımız sessizlik ise ne utanç verici!

HAKSÖZ-HABER


ÖZGÜR-DER'DEN PROTESTO EYLEMİNE ÇAĞRI!

ÖZGÜR-DER BUGÜN (6 EKİM SALI) 14:30'DA KONU ÜZERİNE SÜLEYMANİYE CAMİİ'NDE BİR PROTESTO EYLEMİ GERÇEKLEŞTİRECEK!

Özgür-Der'den Yapılan Açıklama:

CAMİLERİMİZİ KİRLETEN IRKÇI-ŞOVEN DAYATMAYI PROTESTO EDİYORUZ!
 
Türkiye bir yandan açılım tartışmaları ile kısmen de olsa resmi ideolojik tabularla yüzleşme süreci yaşarken, resmi ideoloji fanatizmi statüko muhafızlığında direniyor. Bu doğrultuda provokatif adımlar atılmaktan da kaçınılmıyor. Bunun son örneğini dün gece Süleymaniye Caminin mahyalarında gördük. Ulusalcı fanatizmin açık bir yansıması olan ırkla, kanla övünç ifadesi ne yazık ki Rabbimizin adının yüceltilmesi ve kulluk görevimizin ifası için inşa edilen camilerimizin tepesine asıldı. Irkçı-şoven körlüğün göstergesi olan bu tutum inancımıza, değerlerimize açık bir saldırıdır. Siz değerli medya mensuplarını, bu çirkin uygulamanın sorumluları olan Diyanet İşleri Başkanlığı'nı ve İstanbul Müftülüğü'nü protesto etmek için saat 14.30'da Süleymaniye Camii önünde düzenleyeceğimiz basın açıklamasına bekliyoruz.

Fotoğraf: Zeynep Şimşekçakan