1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Milliyetçi Cahiliye Mantığı Geçmişte Önce Kim Müslüman Oldu Komedisinde!
Milliyetçi Cahiliye Mantığı Geçmişte Önce Kim Müslüman Oldu Komedisinde!

Milliyetçi Cahiliye Mantığı Geçmişte Önce Kim Müslüman Oldu Komedisinde!

9'uncu sınıflarda okutulan tarih ders kitabında yer alan “Türklerin İslamiyet'i Kabulü” başlıklı bölümde Kürtlerden bahsedilmesini içine sindiremeyen MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, MEB Bakanı Ziya Selçuk’a mektup göndermiş!

18 Eylül 2019 Çarşamba 15:35A+A-

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a, 9'uncu sınıflarda okutulan tarih ders kitabında yer alan “Türklerin İslamiyet'i Kabulü” başlıklı bölümün içeriğine ilişkin mektup gönderdi. Ataman mektubunda, "Metinde Kürtlerin Türklerden önce Müslümanlığı kabul ettikleri" ifadesine itiraz etti.

Kitabın ilgili bölümü ve Büyükataman’ın itiraz ifadelerinden bazıları şöyle:

'Türklerin İslamiyet’i Kabulü' başlığına sahip yazının muhtevasında Türklerin İslamiyet'le müşerref oluşunun tarihî vesikalarla ifade edilmesini beklerken bir Kürt tarihi oluşturmak üzere bazı noktaların üstüne basa basa tekrarlanmaya çalışıldığı bir propaganda bölümü ile karşı karşıya bulunmaktayız. Bilimsel olmayan, öğrenciye katkı sağlamayacak ve eğitimin millîliği açısından son derece sakıncalı durumlar yaratacak sözler, şuurlu bir çabayla ders kitabının içine yerleştirilmiştir…

"Bu ifadelerin eğitim-öğretimle ve öğrencinin sahip olması istenen kazanımlarla da yakından uzaktan alakası yoktur. Metinde Kürtlerin Türklerden önce Müslümanlığı kabul ettikleri ifadesi Kürt tarihinin Türk tarihiyle yarıştırılması gibi art niyetli bir kaygıyı bünyesinde barındırmaktadır… Zikredilen ifadelerin ortaöğretim çağındaki gençlerimize devlet eliyle sunulmuş olmasında en nazik ifade ile büyük bir ihmal olduğu görülmektedir. Bu eserin okullarımızda okutulacak olmasını esefle kınıyor, bu ihmalde payı olanlar ve kitap hakkında gereğini yerine getireceğinizden şüphem olmadığını ifade etmek istiyorum."

HABERE YORUM KAT

19 Yorum