1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Korkmaz Karaca neden “Reise saygılarımı ilet!” diye yazdı?
Korkmaz Karaca neden “Reise saygılarımı ilet!” diye yazdı?

Korkmaz Karaca neden “Reise saygılarımı ilet!” diye yazdı?

Korkmaz Karaca'nın kendisi ile görüşmek istediği iddialarını reddetmesinin ardından aksi yönde bir yazışmanın görüntüsünü paylaşan organize suç örgütü lideri Sedat Peker, ‘Reise saygılarımı ilet!’ yazılı bir görüşmeyi yayınladı.

28 Haziran 2021 Pazartesi 15:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu Üyesi ve AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Korkmaz Karaca'nın kendisiyle görüşmek için araya koyduğu aracı ile yazışmalarını deşifre etti. Yazışmada Karaca aracı kişiye; "Reise saygılarımı ilet" diyor.

Peker Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarda: “1-süslü sülümanın kankası korkmaz karaca, çevrendeki seni arayan dostlarına Ben Sedat Peker’le görüşmek için haber göndermedim deyip yeminler ediyormuşsun. Bu yüzden Konya’daki iş adamıyla yaptığın whatsapp yazışmalarının bir tanesini yayınlamak zorunda kaldım.

 

korkmaz-karaca-whatsapp.jpg

 

2-deniz baykal da bana dava açacağını söylüyormuş. Bence kendisini uyar. Belli bir yaşa gelmiş, daha büyük rezillikler yaşamadan kalan günlerini sessizce yaşasın. Size değil de kızın ailesine saygısızlık olur.

3-korkmaz karaca, aynı senin gibi süslü sülümana destek olmasın diye uyardığım kişilerden biri, bana tamam diyip perde arkasından da doncu sülü için lobi çalışmaları yapıyor. Akşamleyin onu adadan yollayacağız (ileride de cezaevine girer).

4-Telefonuyla görüştüğümüz diğer arkadaşın ismi patlamasın diye onlardan bahsetmeyeceğim. Ancak tüm Türkiye’nin tecrübe ettiği üzere, beni yalanlayanlardan hiç hoşlanmam.

5-40 yaşından genç kardeşlerim, akşam saatlerinde süslü sülümanın kasası olan açıklayacağım şahsın bilgilerini iyi takip ederseniz, inanın sbk holding’te yaşananların devede kulak kaldığını göreceksiniz. Muhalif gazetecilere mutlaka baskı uygulayın kardeşlerim.”  diye yazdı.

Peker’in iddialarının ardından Korkmaz Karaca için kamuoyunda şu soru belirginlik kazandı: “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi, AK Parti MKYK Üyesi, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olan Korkmaz Karaca Peker ile ilişki kurmak isterken nasıl oldu da bu görevlere getirildi?”

 

Korkmaz Karaca kimdir?

Korkmaz Karaca; Çalık Holding, DAP Holding, Doğan Holding, Acarlar İnşaat, Sütaş A.Ş., Tahincioğlu Gayrimenkul, Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi başta olmak üzere birçok özel sektör ve kamu şirketine danışmanlık hizmeti verdi.

Sözcü Gazetesi ve İnternethaber Medya grubunda yazıları da yayınlanan Karaca; 2007-2009 yılları arasında Fox Tv'de İş ve Siyaset dünyasını konuk ettiği TV programları yaptı. 2010-2017 yılları arasında Deniz Baykal'ın Danışmanlığı görevinde bulundu.

Korkmaz Karaca, Başkanlık sistemi ile birlikte hayata geçen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulan Ekonomi Politikaları Kurulu'na 8 Ekim 2018 tarihli kararla Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi olarak atandı.

23 Mart 2021 tarihinde yapılan AK Parti Büyük Kongresinde MKYK üyesi olarak seçildi. 19 Nisan 2021 tarihinde, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

 

Korkmaz Karaca’nın adı ne zaman ve nasıl gündeme geldi?

Karaca’ya ilişkin organize suç örgütü lideri Sedat Peker iddialarda bulunmayana kadar kimse ne yaptığını ve AK Partiye nasıl katıldığını sorgulamamıştı. Sedat Peker, Karaca’ya “Sen Maltepe’de sıradan bir evde otururken nasıl oldu dört – beş senede Çekmeköy’ün süper lüks villalarından birinin sahibi oldun?” diye sordu.

Sedat Peker, Süleyman Soylu’nun lehine çalışmalara katıldığını iddia ettiği Karaca’yı afişe etmeye ve tabiri caizse “adadan göndermek” için çalışmalara başladı.

 “Beş altı sene evvel Bakırköy eski belediye başkanı Ünal Erzen başta olmak üzere tüm CHP’li isimlerden sinyalcilik yaparken bu zenginliğe nasıl ulaştın (ben anlatacağım)? Kendi evinden daha çok Maxx Royallerde, Vogue otellerde kalabilecek hale nasıl geldin (o otellerin fiyatları belli)? Deniz Baykal’ın kaset olayından sonra eski p….leri geri çekilince görevi nasıl devraldın? Kardeşlerim, bunun benle görüşmek istemesinin sebebi, Deniz Baykal’a getirdiği kızlardan birinin ailesinin haberi olmuş. Bu konuda Antalya’daki bu aileyle görüşmem için en yakınlarımı araya koyup bana ulaşmak istedi. (Kızın ve ailesinin adını vermemiz doğru olmaz) Tabi ki ben böyle bir namussuzluğun parçası olmadım. Deniz Baykal bu durumdan haberi olduğu için bunun eline düştü. Tabi ki Sayın Cumhurbaşkanıyla Deniz Baykal’ın hastanedeki görüşmesini, Hasan Doğan üzerinden koordine eden Korkmaz Karaca’dır. Sonraki yükselişini zaten tüm Türkiye biliyor.”

Sedat Peker, Karaca’nın açıklama yapmasını, “Ben Sedat Peker’le görüşmek için talepte bulunmadım” demesini isteyerek sosyal medya hesabında şöyle yazdı:

“Süslü sülü, bir gram namusun varsa bu adamı rüşvetten ve muhabbet tellallığından gözaltına alırsın. Korkmaz Karaca, bunu sana niye yaptım biliyor musun? Süslü sülünün benle olan davasında haksız olduğu halde onun lehine çalışmalar yaptın. Onun lehine çalışmalar yapanların bak daha başına neler gelecek. Hele ben video çekmeye başlayayım, bak dünya nasıl şenlenecek.”

Organize suç örgütü liderliğinden hakkında arama bulunan Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da şöyle seslendi:

“Ak Parti yerel yönetimlerden sorumlu Korkmaz Karaca, Sezgin Baran Korkmaz’ın Audi A8 marka aracını hediye olarak değil üç aylığına kullanmak için aldım deyip kendini kurtaracağını zannediyorsa daha henüz o da senin gibi beni tanımıyor demektir. Bir Konyalı işadamı vasıtasıyla benden hangi konuyu görüşmek için randevu istemiştir? Bunun cevabını bekliyorum. Ayrıca Sütaş… ve bunun gibi firmalardan yasal olarak kaç lira danışmanlık ücreti almıştır? Bir de bu tip firmaların özel işlerini halledip ne kadar avanta almıştır?. Benim sayfalarımı kapatmak için mahkemeden karar çıkaracağına ülke nasıl soyuluyor diye araştırsana süslü Sülüman. BENİMLE HANGİ KONUYU GÖRÜŞECEKTİ?

 

Sedat Peker, Korkmaz Karaca’nın bu tarz faaliyetlerde olduğu bilgisine nasıl ve kimler üzerinden ulaştı?

Peker’in yaptığı paylaşımlar iddia olmanın ötesine geçmeye başlarken; soruşturma çağrılarına kulak tıkayan bir iktidarın amacına erişmesi mümkün mü? Hele de Peker’in açıklamaları ve ifşaatları sürerken!

En önemli soru ise hala sorulmadı: Sedat Peker bu kadar bilgiye ve belgeye nasıl erişebiliyor? Kimler onun adına çalışmalar yapıyor?

İktidar, iddialar ile ilgili sessiz kalmaya devam ettikçe ‘arka planda kavga eden’ isimlerin kirli ilişkileri saçılmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum