1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. İran, Türkiye'nin olası Suriye operasyonlarını onaylamıyormuş!
İran, Türkiye'nin olası Suriye operasyonlarını onaylamıyormuş!

İran, Türkiye'nin olası Suriye operasyonlarını onaylamıyormuş!

İran, Suriye'nin katili Beşar Esed rejimine verdiği katliam desteğiyle bölgede istenmeyen devletler arasında yer almaya devam ederken Türkiye'nin güvenliğini düşünüyormuş gibi yapmaya devam etmesiyle de dikkat çekiyor!

02 Temmuz 2022 Cumartesi 21:49A+A-

HAKSÖZ HABER

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan 27 Haziran'da Türkiye'ye gelerek Türkiye'nin Suriye'deki olası operasyonları hakkında, “İran İslam Cumhuriyeti için Türkiye’nin güvenliği İran’ın güvenliği demektir. Bizim bölgeye, dost ve kardeş ülkeye hayırdan başka bir temennimiz yoktur” demişti.

İranlı Bakan Esed rejimini ziyaret ettiği Şam'da ise farklı bir politika sergileyerek şöyle dedi, “Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde askeri operasyonuna karşıyız.”

Suriye'de muhalifleri ve sivilleri şebbihaları ile katleden, Esed rejimine sınırsız destek veren bölgede etkin rol alabilmek için YPG/PKK ile de ilişkiler kuran İran'ın Suriye'deki politikaları ve ikiyüzlü siyaset anlayışı tepki çekmeye devam ediyor.

27 Haziran'da Ankara'ya gelen İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Türkiye’nin sınır güvenliği ve operasyon hazırlığı açıklamalarına ilişkin “İran İslam Cumhuriyeti için Türkiye’nin güvenliği İran’ın güvenliği demektir. Bizim bölgeye, dost ve kardeş ülkeye hayırdan başka bir temennimiz yoktur” demişti.

Şam'a da resmi ziyarette bulunan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Türkiye'nin olası askeri operasyonuna karşı olduğunu ifade etti.

Abdullahiyan, "Komşumuz Türkiye'nin endişelerini anlıyoruz ancak Suriye'de herhangi bir askeri müdahaleye karşıyız." ifadelerini kullandığı kaydedildi.

Türkiye ile Suriye arasındaki "yanlış anlaşılmayı" da İran'ın diyalog yoluyla çözmeye çalıştığını iddia eden İranlı bakanın Suriye'deki Esed katliamını görmezden gelen söylemleri tepki çekti. 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum