1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Hakaret karikatürlerini gösteren provokatöre haklı tepki!
Hakaret karikatürlerini gösteren provokatöre haklı tepki!

Hakaret karikatürlerini gösteren provokatöre haklı tepki!

Fransa’nın attığı kışkırtıcı adımlardan sonra bütün dünyada karikatür krizinin yankıları sürüyor.

26 Ekim 2020 Pazartesi 18:10A+A-

HAKSÖZ HABER

Charlie Hebdo isimli müsveddenin Allah Resulü’nü hedef alan karikatürlerinden bu yana Batı ile İslam dünyasını karşı karşıya getiren provokasyonlar yaşandı.  Batılıların çok enteresan bir şekilde hakareti “düşünce özgürlüğü” olarak yansıtma çabaları Müslümanlardan haliyle tepki topluyor.

Üst düzey devlet yöneticilerinden Müslüman fertlere kadar birçok kimse hakaret karikatürleriyle oluşturulmak istenen düzeysizliğe karşı tavır aldı. Batılı değerleri(!) dünyaya dayatmak adına girişilen bu düzeysiz çaba aslında oldukça ezik bir perspektifi içerisinde taşıyor. Muhatabıyla doğal yollardan ilişki kurmayı beceremeyen Avrupa, ona karşı kendisini paranoyakça bir zemin üzerinden ifade ediyor. Karşıtlık hukukunda bile kabul edilmeyen bir şekilde muarızının değerlerine hakaret edip aşağılamaya çalışıyor. Bu durum da gayet doğal bir şekilde tepki topluyor.

Son tepki sosyal medyada epey ilgi çekti. Lonra’da Hatun Tash isimli provokatör bir kadın hakaret paçavralarını elinde tutup propaganda yaparken -şuana kadar elde ettiğimiz bilgilere göre- Hıristiyan olduğunu söyleyen birisi tarafından derdest ediliyor. Farklı inanç sahiplerinin de hakaret karikatürlerinden rahatsız olduğu bilinen bir gerçek. Bizzat Papa Francis, Kouachi kardeşlerin saldırısından sonra, “Anneme hakaret eden tokat yemeyi hak etmiş olur!” diyerek karikatürlerden duyduğu hoşnutsuzluğu dile getirmişti.

 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum