1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "Müslüman karşıtı eylemler suç sayılmalı"
"Müslüman karşıtı eylemler suç sayılmalı"

"Müslüman karşıtı eylemler suç sayılmalı"

El Ezher Şeyhi Ahmed Al-Tayyeb, dün yapılan açıklamada daha önceki söylemlerinin aksine "Müslüman karşıtı eylemlerin uluslararası suç sayılması” çağrısında bulundu.

29 Ekim 2020 Perşembe 13:05A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

El Ezher'den Ahmed Al-Tayyeb, Hz. Muhammed'e hakaret eden Fransız Charlie Hebdo karikatürleriyle sorumluluklarını reddeden bir anlayışın sergilendiğini belirterek, ahlaki bağlılıkları yok ve kamu hukukunu hiçe sayıyorlar. Açıkça da ifade ederek İslam’a doğrudan düşmanlıklarını sergiliyorlar dedi.

Uluslararası hukukun Müslümanlara düşmanlığı ve dini şahsiyetlerimize karşı yapılan ayrımcılığı suç sayması gerektiği çağrısında bulundu.

Ahmet Al-Tayyeb, Batı'daki Müslümanları “dini ve kültürel kimliklerini koruyarak, batı toplumlarına olumlu bir şekilde entegre olmaya” çağırdı.

Ahmet Al-Tayyeb, “Hz. Muhammed olmasaydı, tüm insanlık karanlıkta kalırdı. O, insanlığın merhametidir " dedi.

Ahmet Al-Tayyeb, “El-Ezher'in seçimlerde oy toplamak için Müslüman karşıtı duyguların kullanılmasını şiddetle reddettiğini ve "İslam'ı siyasi savaşlara dahil etmek için şiddetli ve sistematik bir kampanyaya" yürütüldüğünü söyledi.

“Sembollerimizi ve dini figürlerimizi siyasi pazarlarda ve seçim kampanyalarında ucuz bir pazarlık kozuna kurban etmeyi kabul etmiyoruz. Peygamberimizi rencide etmeyi haklı çıkaranlara söylüyorum: Asıl kriz sizin çift duruşunuz ve dar gündeminizdir. "

Daha önce tartışmalı söylemleriyle gündem olan Ahmet Al-Tayyib bu konuşmasında en azından Müslümanların sorunları merkezli düşünmeye gayret etmiş gibi görünüyor. 

 

Kaynak: Middle East Monitor

HABERE YORUM KAT