1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalistlerin, İrancıların ve Rusçuların Büyük Kaybı: Haydar Baş Öldü!
Kemalistlerin, İrancıların ve Rusçuların Büyük Kaybı: Haydar Baş Öldü!

Kemalistlerin, İrancıların ve Rusçuların Büyük Kaybı: Haydar Baş Öldü!

Siyasi hayatı boyunca inanılmaz zikzaklar çizen, sürekli yeni kutsallar oluşturarak peşine taktığı insanları oradan ortaya savuran Haydar Baş koronavirüs yüzünden Trabzon’da öldü.

14 Nisan 2020 Salı 12:03A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dindar çevrelerde Kadiri tarikatı şeyhi olarak öne çıkıp, 1980 öncesinde MSP’den milletvekilliği adayı olarak siyasi arenada tanınan Haydar Baş 28 Şubat sürecinde MGK paralelinde takındığı devletçi-milliyetçi tutumla adından söz ettirdi. Başkanı olduğu Büyük Türkiye Partisi bu süreçte AB karşıtlığı, Ermeni meselesi, Kıbrıs vb. tartışmalarda resmi ideolojinin ön cephesinde yer aldı. Aynı süreçte Mustafa Kemal’in kerametlerini, asaletini, Türkiye ve İslam dünyası için vazgeçilmezliğini keşfetti. Bilahare Ehl-i Beyt muhabbeti görünümüyle İran’a, Amerikan karşıtlığı adına Rusçu çizgiye yöneldi.

Böylesine renkli-zikzaklı bir çizginin sahibi Haydar Baş her dönemde İslami hareketlere karşı tavır aldı ve bilhassa Arap baharı sürecinde Suriyeli, Mısırlı ve diğer İslami hareketlere düşmanlıkta sınır tanımadı. Ve her fani gibi hayatını sonlandırdı.

Sonuçta diyeceğimiz şey şudur: Kendisini hiç ama hiç iyi bilmezdik! Allah Teala peşinden sürüklenenlere basiret versin! 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

11 Yorum