1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 28 Şubat'ın sözcüsü Mesut Yılmaz öldü
28 Şubat'ın sözcüsü Mesut Yılmaz öldü

28 Şubat'ın sözcüsü Mesut Yılmaz öldü

28 Şubat darbe zamanında emir eri gibi çalışan Eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz, 73 yaşında gerçek mahkemeye intikal etti.

30 Ekim 2020 Cuma 10:24A+A-

HAKSÖZ-HABER

Eski Başbakan ve Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Mesut Yılmaz, Şişli Florence Nightingale Hastanesi'nde tedavi gördüğü sırada yaşamını yitirdi.

28 Şubat sürecinde Refahyol'un askeri ve siyasi baskıyla devrilmesinden sonra Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den görevi alıp 'Bu hükümet gitmezse darbe olacak' mesajları veren ve 1991 ve 1999 yılları arasında toplam yaklaşık 2 yıl boyunca 3 kez başbakanlık yapan Mesut Yılmaz, 28 Şubat'ın gönüllü mimarı olarak nitelendiriliyordu.

Darbe mesajını şu şekilde veren Yılmaz 'İktidar olmak için temiz siyasetten taviz vermeyiz. Aynı şekilde Cumhuriyet'in temel ilkelerine ters görüşlerle işbirliği yapmayız. Ama ülkeyi bunalımdan çıkarmak için getirilecek hükümet oluşumu formüllerini tartışmaya açığız', bu sözlerinin ardından insanları tanklarla ve ordu ile korkutarak adeta ülkede kaos ortamını hazırlayan kişi olmuştu.

Mesut Yılmaz, imam hatiplerin orta kısmının kaldırılmasıyla ilgili olarak verdiği bir demeçte ise İmam Hatiplileri 'yarasa' olarak niteleyerek Müslümanların büyük tepkisini toplamıştı.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum