1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Zuvari Suikastinde Mossad'ın İzleri
Zuvari Suikastinde Mossad'ın İzleri

Zuvari Suikastinde Mossad'ın İzleri

Tunus’un Terör Cinayetleri Ulusal Araştırma Birimi Müdürü yaptığı açıklamada Zuvari’nin öldürülmesi olayıyla ilgili önemli bulgulara ve bilgilere ulaşıldığını açıkladı.

13 Aralık 2018 Perşembe 18:32A+A-

Ahmet Varol, Yeni Akit gazetesinde yazdığı makalede Tunus’ta Mossad tarafından şehit edilen Muhammed Zuvari olayındaki yeni gelişmeleri yazdı:

Muhammed Zuvari, Tunuslu bir uçak mühendisiydi. 15 Aralık 2016 tarihinde yani bundan yaklaşık iki yıl önce Tunus’un Safakis şehrindeki evinin önünde düzenlenen bir suikastla öldürüldü. Zuvari’nin on yıldan beri Filistin direnişine destek verdiği bilindiği için onun Mossad tarafından öldürüldüğü açıklamalarda dile getirildi. İşgal rejiminin o zamanki Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın onun öldürülmesiyle ilgili bir açıklamasında “İsrail ne gerekiyorsa onu yapar” şeklinde bir ifade kullanması ise işgal rejiminin bu cinayeti dolaylı bir şekilde üstlenmesi olarak kabul edildi.

Zuvari, Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)’ın askerî kanadı İzzettin Kassam Tugayları’nın muhtelif askerî projelerine yardımcı olmuştu. Son olarak da teşkilatın insansız hava aracı projesi olan Ebabil projesinin geliştirilmesinde ve uygulamaya geçirilmesinde yer aldığı ifade edildi.

Tunus’un Terör Cinayetleri Ulusal Araştırma Birimi Müdürü yaptığı açıklamada Zuvari’nin öldürülmesi olayıyla ilgili önemli bulgulara ve bilgilere ulaşıldığını açıkladı. Müdür açıklamasında cinayeti işleyenlerin iki kişi olduklarını, bunların Bosna-Hersek kimliği taşıdıklarını, Tunus topraklarına 8 Aralık 2016 tarihinde Halku’l-Vadi limanı üzerinden giriş yaptıklarını, isimlerinin  de Alfer Sarak ve Alan Kanziç olduğunu söyledi. 

Verilen bilgilere göre bu kişiler 9 Aralık’ta El-Munastır şehrine geçerek orada ikamet ettiler. Orada Abdülkadir isimli bir Tunusluyla tanışarak ona ürün araştırmaları ve birtakım sözleşmeler yapmak için fabrikaları ziyaret etmek istediklerini söylediler. Böylece Tunus’a ticari amaçla geldikleri yönünde bir kanaat oluşmasını sağladılar. Bu doğrultuda bazı yerlerde ticari veya turistik görünümü verdikleri ziyaretler gerçekleştirdiler. 

13 Aralık’ta Zuvari’nin ikamet ettiği Safakis şehrine gelerek orada kurdukları irtibatlar vasıtasıyla bu zatı izlemeye almak için bazı noktalar tespit ettiler. Bu arada Zuvari’nin aracını izlemeye başladılar. Bu izleme yoluyla onun kullandığı yolları, girip çıktığı noktaları tespit ettiler. Bu izlemede de Selim Buzeyd isimli bir Tunuslu vasıtasıyla Muha bin Mahmud adlı bir kadın tarafından temin edilen iki arabayı kullandılar. 

Cinayetten bir gün önce izlerini kaybettirmek amacıyla Kayravan’a geçtiler ve sonra da zeytinyağı satın alma iddiasıyla bazı yerlere gittiler. Ardından yeni araçlar temin ederek Zuvari’nin evinin yakınına geldiler. Burada onun cep telefonunun şifresini kırarak hareketini izlemeyi başardılar.  Terör Cinayetleri Ulusal Araştırma Birimi Müdürü, Zuvari’nin yanında Türkiye’den satın aldığı, şifresi kolay kırılabilecek bir telefon bulunduğunu ifade etti. Bu yolla yerini tespit ederek evinden çıktığı sırada cinayeti gerçekleştirdiler. Ardından yine araç değiştirerek olay yerinden uzaklaştılar. 

Terör Cinayetleri Ulusal Araştırma Birimi Müdürü olayı ayrıntılara dair bilgileri vererek, bu arada kurulan irtibatlarla ilgili isimleri de zikrederek geniş çaplı bir şekilde anlattı ve dosyanın soruşturma yargıcına aktarılacağını belirtti. Biz onun verdiği bilgilerden bazı önemli noktalara işaret ederek özetleme yaptık. 

Verilen bilgiler cinayetin Tunus dışından gönderilen kiralık katillere işletildiğini ve istihbarat teşkilatlarının yöntemlerinin kullanıldığını ortaya koyuyor. Uçak mühendisi Muhamed Zuvari’nin de siyonist işgal rejimi dışında herhangi bir ülkeyle, kurumla veya şahısla doğrudan bir sorununun olmadığı bilindiği için cinayetin arkasında Mossad’ın olduğu tahmin ediliyor. 

Hamas da yaptığı açıklamada bu cinayetin üzerine gitme, arka planını ortaya çıkarma ve katillerin izlerini takip etme konusunda gösterdiği çabalardan dolayı Tunus emniyetine teşekkür etti.

 

HABERE YORUM KAT