1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. “Zulme Karşı Direnmeye Devam Edeceğiz”
“Zulme Karşı Direnmeye Devam Edeceğiz”

“Zulme Karşı Direnmeye Devam Edeceğiz”

“Özüne ihanet etmeyen her Kürt, Batılıların, Esed’in ve Rusya’nın ortak düşmanıdır.” diyen Ahmet Şemdin, “Eşkıya olmayan her Kürt bu mihraklar için tehdit özelliği taşıyor.” ifadelerini kullandı.

12 Temmuz 2016 Salı 06:04A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Lazkiye kırsalındaki Cebel Ekrad (Kürt Dağı) bölgesinde yaşayan Kürtler, Esed rejimi ve Rusya’nın uçakları tarafından yoğun şekilde bombalanıyor. Bölgede Selahaddin Eyyubi döneminde yerleşen 4 Kürt aşiretine mensup 70 ila 80 bin arasında Kürt’ün yaşadığı biliniyor. Savaşın başladığı günden bu yana rejim birliklerine karşı savaşan Kürtler büyük kayıplar vermelerine rağmen direnişten vazgeçmedi.

“5 Binden Fazla Şehid Verdik”

Bölgenin kanaat önderlerinden Ahmet Şemdin 5 yıldır Esed rejimi, Rusya ve İran tarafından bombalandıklarını söyledi.

Başta ABD ve Batı ülkeleri olmak üzere PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD'nin hamiliğini yapan güçlerin bölgedeki Kürt halkının katledilmesine seyirci kaldığını belirten Şemdin “Kobani, Tel Abyat, Diyarbakır, Hakkâri, Şırnak halkı kadar Kürt’üz. Kürt Dağı bölgesinde de 5 binden fazla şehid verdik. Dinimizden, geleneklerimizden vazgeçmediğimiz ve bölgede yaşayan Türkmen ve Arap kardeşliğine ihanet etmediğimiz için, Kürtleri savunduğunu iddia eden egemen güçlerin umurunda olmadık.” diye konuştu.

“Kudüs'ün İntikamını Alıyorlar”

Batılı güçlerin, Haçlı ordusunu Kudüs'te tarihin en büyük yenilgilerinden birine uğratan Selahaddin Eyyubi'nin torunlarından PYD aracılığıyla intikam aldığını söyleyen Ahmet Şemdin, sosyalist ve ateist zihniyete sahip olmayan Kürtlerin PYD eliyle değerlerinden uzaklaştırılıp, bölgede yalnızlaştırıldığına dikkat çekti.

“Tek Suçumuz İslâmî Yapımız”

Muşan, Şeyhan, Ucan, Abdelli gibi köklü Kürt aşiretlerinin yüzlerce yıldır Cebel Ekrad'da ikamet ettiğini ve diğer Arap, Türkmen nüfusla birlikte kardeşçe yaşadıklarını anlatan Şemdin “Tek suçumuz, PYD gibi ayrılıkçı ve İslâm'a düşman bir yapıya sahip olmamamız.” şeklinde konuştu.

“Birçok Yakınımı Şehid Verdim”

Cebel Ekrad'ın Kefer Dilbe Köyü'nden olan Ahmet Şemdin, hâlen cephede 25 yakınının fiilen Esed, İran ve Rusya ittifakına karşı savaştığını, aralarında oğlu ve yeğeninin de bulunduğu 8 akrabasını şehid verdiğini söyledi.

Yegane ilham kaynaklarının İslâm olduğunu ve bu ortak paydada diğer kardeşleriyle birlikte savaşmaya ve zulme karşı direnişe devam edeceklerini söyleyen Şemdin, “Topraklarımız, tarihimiz, geleceğimiz ve davamızın selâmeti için bu zulüm karşısında pes etmeyeceğiz. Düşman korkak ve sâdece katletmeyi biliyor. Ancak bu topraklarda adalet ve hak üzere olanlar kazanacaktır.” diye konuştu.

“30'dan Fazla Köy Harap Oldu”

Tamamı Kürtlerden oluşan 30'dan fazla köy ve kasabının harap olduğunu, Rusya’nın gelmesi ile birlikte tahribatın daha da arttığına dikkat çeken Ahmet Şemdin, “Özüne ihanet etmeyen her Kürt, Batılıların, Esed'in ve Rusya’nın ortak düşmanıdır. Bu savaş bize bunu öğretti. Eşkıya olmayan her Kürt bu mihraklar için tehdit özelliği taşıyor.” dedi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum