1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Zonguldak'tan Müslüman Kardeşler'e Destek
Zonguldaktan Müslüman Kardeşlere Destek

Zonguldak'tan Müslüman Kardeşler'e Destek

Zonguldak’ta Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri Madenci anıtında yaptıkları eylem ile Mısır’da yaşanan katliamı kınadılar.

15 Ağustos 2013 Perşembe 15:16A+A-

Mısır Halkıyla Dayanışma Platformu adına bir açıklama yapan Fatih Altuntaş, “Mısır’daki katliamı lanetliyor, kardeşlerimizin yanında olduğumuzu ilan ediyoruz” dedi.

Altuntaş açıklamasında, “Meydanlarda bulunan ve barışçıl gösteri yapan yüz binlerce sivil insanın üzerine tanklarla, iş makineleriyle ve keskin nişancılarla saldırdılar. Binlerce insanı öldürdüler ve yaraladılar “ diyerek şunları söyledi:

“Mısır halkının iradesini hiçe sayan darbeci zihniyet, askeri müdahaleye boyun eğmeyen milyonlarca Müslüman Kardeşler mensubuna karşı, batının ve Amerika’nın talimatları ile katliama girişerek gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Bütün bunlar gösteriyor ki darbe ne Mısır halkı için yapılmıştır ne de sadece Müslüman kardeşlere karşı yapılmıştır.

Darbe başta İsrail’in ve Amerikan uşağı Suudi Kralı ve benzeri uşakların güvenliği için Müslümanlara ve halkların iradelerine karşı yapılmıştır. Bu oyun Mısırda böyle devam ederken aynı şekilde Suriye de ya da diğer bölgelerde de farklı şekillerde devam etmektedir. Amaçları İslam’ın ve Müslümanların yükselişini ve ilerlemesini engellemek. Çünkü Müslümanların güçlenmesi, zulümün, adaletsizliğin ve haksızlığın sona ermesi yani kendilerinin sona ermesi demek.

Onlar ne kadar uğraşsalar da bizler davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Bugün Mısır’daki olaylar Firavunların zulmünün en büyük simgeleri olan piramitlerin gölgesinde gerçekleşmekte. Bugün Musa’nın torunları yeni Firavunlarla mücadele ediyor ve eminiz ki bu mücadeleden galip çıkacak olanlar yine onlardır.

Bütün İslam düşmanları bilsinler ki, Allah’tan başta korkulmaya değer hiçbir merci olmadığını unutmayan Müslümanların Tevhidi değerlerle ördüğü İslami hareketler inşallah dünyanın hiçbir yerinde engellenemeyecek ve Allah nurunu onlar istemese de tamamlayacaktır.”

Yapılan konuşmaların ardından sloganlar atılarak tekbir getirildi.

162_34875_1.jpg

162_34875_3.jpg

162_34875_2.jpg

162_34875_5.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum