1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Zonguldak'ta Baas Protestosu
Zonguldak'ta Baas Protestosu

Zonguldak'ta Baas Protestosu

Suriye'de yaşanan ve işkence fotoğraflarıyla yeniden gündeme gelen Esed vahşeti Zonguldak'ta protesto edildi.

25 Ocak 2014 Cumartesi 15:10A+A-

Çağrı-Der, Sayder ve Memur-Sen’in çağrısı ile bir araya gelen Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu üyeleri, Cuma namazı sonrası Madenci Anıtı'nda toplandı. Kadın ve çocukların da destek verdiği eylemde çok sayıda kişi, Suriye'de yaşanan işkence fotoğraflarını taşıdıkları dövizlerle gündemleştirdi. Platform adına söz alan Hasan Ziya dikkat çekici konuşmasında şu mesajları verdi;

“SURİYE HALKI 3 YILDIR BU ZULMÜ HAYKIRIYOR”

“Bizler yaptıklarımızdan ve yapmamız gerekirken yapmadıklarımızdan hesap sorulacağı güne inanan Müslümanlar olarak, yeryüzünün tüm coğrafyalarında mazlumun ve mağdurun yanında olmaya çalışmalı, elimizden geldiğince bu zulmü engelleme gayreti içerisinde olmalıyız. Zalim Esed diktasının küresel ve bölgesel, emperyalist, siyonist, kandan ve gözyaşından beslenen şeytani düzenleri, çıkar ve menfaat hesapları yüzünden katledilen mazlum Suriye halkıyla olan kardeşliğimizi dile getirmek adına tekrar meydanlardayız. Eli kanlı Baas rejiminin Suriye'de işlediği insanlık suçları, işkence fotoğraflarıyla bir kez daha belgelendi. Tüm dünyayı sarsan bu görüntülerin insanlık tarihine kara bir leke ve büyük bir utanç olarak kazınacağı kesindir. Bu fotoğraflar Beşşar Esed'in Suriye'yi bir baştan bir başa ‘Ebu Gureyb’e dönüştürdüğünün yeni bir delili olmuş, bu büyük insanlık trajedisini, Suriye'de yaşanan vahşete göz yumanların gözlerinin içine sokmuştur. Aslında tüm vahşiliğine, insanın kanını donduran korkunçluğuna rağmen ortaya çıkan bu görüntülerin yeni bir duruma işaret etmediğinin altını çizmek gerekiyor! Suriye halkı tam 3 yıldır maruz kaldığı bu zulmü haykırıyor. Ve ne yazık ki, tüm dünya bu vahşet karşısında 3 maymunu oynuyor. Bu zulüm fotoğrafları, tam 3 yıldır inanılmaz yöntemlerle Suriye halkını katleden, zalim diktatörlüğün işlediği insanlık suçları karşısında bugüne kadar sessiz kalan, yeterli duyarlılığı göstermeyen, bin bir türlü mazeret ileri sürerek eli kanlı Baas rejimine göz yumanlar için bir şey ifade etmeli. Suriyeli mazlumların yanında yer almayan herkes bu gayrı insani ve gayrı ahlaki tavırlarıyla Esed'in suçlarına ortak olduklarını artık görmeliler! Görmeli ve hala ‘insanım’ diyebiliyorlarsa, mutlaka bu zulme karşı tavır almalılar.”

 “HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR”

“Allah (cc) Kur'an-ı Kerim de; ateşe atılan Müslümanlara yapılanları anlattığı Buruc Suresi’nde ki anlatılan zulüm bugün dünyanın gözü önünde, yalnızca Suriye değil, birçok coğrafyada insanlar ve özellikle Müslümanlara uygulanmaktadır. Ey Allah'a iman ettik diyen insanlık neredesiniz?  İyi bilin ki Bu zulümleri görmemezlikten gelirsek, gelirseniz, Allah'ın vaat ettiği ateş bizi de, sizi de bulur. ‘Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır’ inancıyla yoğrulmuş bir gelenekten gelen ümmetin bir azası olan biz Müslümanlar, aramıza çizilen sınırlara aldırmadan yaşanan vahşete ve katliamlara sessiz kalmayarak hakkın ve haklının yanında olduğumuzu haykırmak ve sesimizi kardeşlerimize duyurmaya, acılarına bir nebze olsun ortak olmaya ve hafifletmeye çalışıyoruz. Hayatın akışı içerisinde bize dayatılan kapitalist dünyevileşmenin, modern tüketim hengamesinin, asli görevimiz olan kulluğumuzu bize unutturmak için tüm metotlarıyla üzerimize geldiği böyle bir dönemde evrensel sorumluluğumuz olan yeryüzünde fitne kalmayıncaya ve din yalnız Allah’ın oluncaya kadar onlarla mücadele edin ayetinin şiarınca yeryüzündeki tüm inanan insanlar olarak Ümmet olduğumuz bilinciyle hareket etmeye çalışıyoruz ve buradan şunu tekrarlamak istiyoruz mazlum Suriyeli kardeşlerimizin her zaman ve her şartta yanlarındayız ve olmaya da devam edeceğiz inşallah.”

Platform Suriye’deki mazlum halka desteklerini sürdüreceklerini belirterek eylemi sonlandırıldı.

zonguldakta-suriye-protestosu-dha-1e94ba603ceccf99e4dbde8a7e6e0735-1-t.jpg

zonguldakta-suriye-protestosu-dha-1e94ba603ceccf99e4dbde8a7e6e0735-2-t.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum