1. HABERLER

  2. HABER

  3. Ziraat Bankasından Bank Asya'ya Ret!
Ziraat Bankasından Bank Asya'ya Ret!

Ziraat Bankasından Bank Asya'ya Ret!

Ziraat Bankası; Gülen Grubu'nun finans ayağı olarak bilinen Bank Asya ile resmi olmayan görüşmeleri sonlandırdığını açıkladı.

22 Ağustos 2014 Cuma 00:32A+A-

Ziraat Bankası, Bank Asya ile birleşme görüşmelerinin bugün itibariyle sonlandırıldığını duyurdu. Gülen Grubu'nun finans ayağı olarak bilinen Bank Asya ile resmi olmayan görüşmeleri sonlandırdığını açıklayan Ziraat Bankası Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı 'Ziraat; Bank Asya ile ilgileniyor' açıklamasının ardından başlayan spekülasyonlara son vermiş oldu.

RESMİ OLMAYAN GÖRÜŞMELERE SON

Ziraat Bankası Kamuoyu Aydınlatma Platformu'da (KAP) yayımlanan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 'Bilindiği üzere; Ziraat Bankası A.Ş, bir süredir katılım bankası kurma çalışmalarını sürdürmektedir. Diğer taraftan da, Asya Katılım Bankası A.Ş'nin, banka ortaklık yapısının değişimi yönünde yatırımcılarla görüşmekte olduğu bilinmektedir. Bu çerçevede; söz konusu katılım bankası ile Bankamızca da resmi olmayan görüşmeler yapılmış olmakla birlikte; Asya Katılım Bankası A.Ş'nin imtiyazlı hisselerinin satın alınmasına ilişkin resmi sürecin başlatılmasının bu aşamada Bankamız öncelikleri ile uyumlu olmadığı sonucuna varılmış, görüşmelerin bugün itibariyle sonlandırılmasına karar verilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

Geçtiğimiz haftalarda Gelir İdaresi Başkanlığı, SGK, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı da ardarda açıklamalarla Bank Asya'yla protokollerini iptal etmişlerdi.

Kira sertifikası ihracı gündeme alınmadı

Kamu kuruluşlarının art arda ilişiğini kestiği Bank Asya'nın ortaklık yapısına ilişkin muğlaklık sürüyor. Bank Asya ile ilgili bir diğer gelişme ise önceki gün SPK'nın yayınladığı son haftalık bülteninde ortaya çıktı. Bültende, Kurul'un Asya Varlık Kiralama AŞ'nin 140 milyon liralık kira sertifikası ihraç başvurusunu, Bank Asya'nın ortaklık yapısı ve yönetiminin değişimiyle ilgili belirsizlikler nedeniyle değerlendirmeye almadığına yer verildi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT