1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Zeytune Gemisi Sicilya Adasının Messine Limanına Ulaştı
Zeytune Gemisi Sicilya Adasının Messine Limanına Ulaştı

Zeytune Gemisi Sicilya Adasının Messine Limanına Ulaştı

Gazze ile dayanışma için yola çıkan Zeytune gemisi Sicilya adasının Messine limanına ulaştı.

23 Eylül 2016 Cuma 23:42A+A-

On yıldır kuşatma altında bulunan Gazze ile dayanışmak için bayan aktivistler tarafından hazırlanan ve iki gemiden oluşan kuşatmayı kırma gemilerinden Zeytune’nin, İtalya’nın Sicilya Adasının Messine Limanına demir attığı belirtildi.

İspanya’nın Barcelona limanından yola çıkan gemi Fransa’ya uğradıktan sonra İtalya’ya ulaştı.

Üçüncü durak olan Messine’den sonra Gazze’ye hareket edecek gemideki aktivistler Gazze halkı üzerindeki kuşatmayı kırmayı amaçlıyor.

Sicilya adasına gelen Zeytune gemisi burada bekleyen aktivistleri alırken, Barcelona’da bekleyen 15 aktivist ise, arızalanan Emel gemisi yerine yeni bir gemi arayışına girdi.

Organizasyona birçok Arap ve Avrupa ülkesinden aralarında Nobel ödülü şahsiyetlerin de olduğu aktivist kadınlar iştirak ediyor.

Emel gemisinin arızalanmasının ardından açıklama yapan aktivistler, her türlü engel ve tehdide rağmen Gazze ile dayanışma eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler.

Gazze’ye Destek İçin Dünya Halk Komisyonu Başkanı Dr. İsam Yusuf yaptığı açıklamada, Gazze kuşatmasını kırmayı amaçlayan dördüncü özgürlük filosuna destek verilmesini istedi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gazze’deki Kuşatmayı Kırma Komitesi Başkanı Cemal El-Hudari, Zeytune gemisini himaye etmek ve işgalcinin olası korsan saldırılarına engel olmak için uluslararası koruma istedi.

KAYNAK: FİEM

HABERE YORUM KAT