1. HABERLER

  2. HABER

  3. Zekeriya Öz'e 'Islak İmza' İncelemesi
Zekeriya Öz'e 'Islak İmza' İncelemesi

Zekeriya Öz'e 'Islak İmza' İncelemesi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Zekeriya Öz’ün Ergenekon savcısı iken Adli Tıp’a yaptığı iddia edilen ‘ıslak imza’ ziyaretinin peşine düştü. Dönemin görevlilerinin ifadesi alınacak.

24 Kasım 2014 Pazartesi 16:21A+A-

Ergenekon, Balyoz gibi davalarda ‘kumpas’ iddialarına karşı  inleleme başlatan Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, ıslak imza davasına konu olan belgeyle ilgili önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Kumpas soruşturması kapsamında ele alınan konulardan biri de "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" adlı belge... Ergenekon sanığı emekli Albay Dursun Çiçek’in ıslak imzasının bulunduğu bu belge, o dönem incelenmesi için Adli  Tıp’a gönderildi. Belgeyi Adli Tıp Kurumu’na bizzat Ergenekon savcısı Zekeriya Öz’ün götürdüğü iddia ediliyordu.

Soruşturma savcılığı, bu iddianın peşine düştü. Zekeriya Öz’ün Adli Tıp’a gidip gitmediği inceleniyor. Islak imzalı belgeyi inceleyerek, rapor hazırlayan görevlilerle, o dönem Adli Tıp çalışanlar tespit edilmeye çalışılıyor. Belirlenen tüm isimler ifadeye çağrılacak. Görevlilere, Zekeriya Öz’ün Adli Tıp’a ‘gelip gelmediği, raporu hazırlayan uzmanlarla görüşüp görüşmediği’ sorulacak. 

Zekeriya Öz’ün Adli Tıp’a gittiğinin ve uzmanlarla görüştüğünün tespit edilmesi halinde, soruşturma dosyası Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu’na gönderilecek.

Ergenekon soruşturması kapsamında yapılan aramalarda "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belge ortaya çıkmıştı. Islak İmzalı belge Adli Tıp’ta incelendi. İncelemenin ardından oy çokluğu ile imzanın Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek'e ait olduğu yönünde rapor verildi.

Aljazeera

HABERE YORUM KAT