1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Zaten Yeterince Karışığız. MİT’e İhtiyaç Var mı?”
“Zaten Yeterince Karışığız. MİT’e İhtiyaç Var mı?”

“Zaten Yeterince Karışığız. MİT’e İhtiyaç Var mı?”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘MİT içinde oluşturulan bir grup CHP’yi karıştırmak istiyor’ iddiası kendi partisinde bile ciddiye alınmadı.

22 Kasım 2014 Cumartesi 08:25A+A-

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “MİT CHP’de operasyon yapmaya çalışıyor” sözleri Ankara’da günün espri konusu oldu. AK Parti’den açıklamalara sert tepkiler gelirken CHP içinde de Kılıçdaroğlu’nu kızdıracak açıklamalar yapıldı. CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen “Biz yeteri kadar karışığız zaten. MİT’e ihtiyaç var mı doğrusu bilmiyorum” dedi. Bunun yanında MİT’in amaçlarından saptırıldığını iddia eden Türmen, kurumun, ‘hükümetin çıkarlarını koruyan’ bir kimliğe büründüğünü savundu. Ancak bu açıklaması parti içinde huzursuzluk yaratıncı Türmen ikinci kez konuştu. Türmen ‘Latife olsun diye söylemiştim’ dedi.  

NE OLACAKMIŞ ONU DA SÖYLE 

CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, Kılıçdaroğlu’na ‘Bir bildiğin varsa açıkla’ çağrısı geldi. Kılıçdaroğlu’nun ‘ulusalcı vekiller’ söylemini eleştiren Kulkuloğlu, CHP içindeki milletvekillerini kategorize etmenin doğru olmadığını ifade etti. Kulkuloğlu, şunları kaydetti:  “Sayın Genel Başkan’ın sözlerini açması lazım. Söyleyin ki hepimiz uyanık olalım. Kendisine bunu söyleyenler ne olacağını da söylemişlerdir, eğer söyledilerse. CHP’yi Alevi ve Kürt partisi olarak gösterme çabaları olduğu” ifadelerine de değinen Kulkuloğlu, “Bugüne kadar etmemişler, bundan sonra niye ilan edecekler? Bildiğini açıklaması lazım. Ne olmuş ki öyle yapacaklar?” 

İDARE EDEMEYİNCE SUÇU MİT’E ATIYOR

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu’nun, “MİT” açıklamasına tepki gösterdi. Gebze’de gazetecilere açıklama yapan Işık,  Bir gazetecinin  Kılıçdaroğlu’nu’nun, sözlerini hatırlatması üzerine şunları kaydetti:  “MİT’in CHP’yi karıştıracak teknolojisi yok. Çünkü, Sayın Kılıçdaroğlu her aklına geleni söylediği için Kılıçdaroğlu’nu dinlemeyi gerektiren bir durum zaten olmaz ama akıldan geçenleri çözecek bir cihaz geliştirilmedi. Onun için bu açıklama çok talihsiz” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu’nu’nun, hangi konuda ne düşündüğünü herkesin bildiğini, MİT’in çalışma yapmasına gerek olmadığını belirten Işık, şöyle devam etti:

PARTİSİNİ YÖNETEMİYOR 

“Sen partini idare edemiyorsun, suçu MİT’e atıyorsun. Yani o zaman ‘Ukrayna’yı uzaylılar işgal etti’ gibi böyle hiç sonu gelmeyecek komple teorilerine sığınarak, parti içi çekişmenin üstünü kapatmak gibi bir noktaya gider.  ‘En kolay iş ülkeyi, yönetmek’ diyordu sayın Kılıçdaroğlu. O ‘en kolay iş ülkeyi yönetmektir’ diyen kişi kendi partisini yönetemez konumda. Her gün parti içinde çok şiddetli tartışmalar var, partiden kopmalar var. Parti içindeki kopuşu engellemek için bir düşman lazım herhalde Kılıçdaroğlu’na, o da MİT. Bakalım yarın ne olacak.”

ÇOK CİDDİ İRONİ 

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu’nun açıklamasını çok ciddi bir “ironi” olarak değerlendiren Işık,“Türkiye bu tip şeyleri çok gördü. Bu CHP’de Sayın Kılıçdaroğlu’nu’nun hangi duruma düştüğünün bir göstergesi, yani yazık. Doğrusu hakikaten ana muhalefet için bir talihsizlik” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT