1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Zaman'dan Etyen Mahçupyan'a Montaj mı?
Zaman'dan Etyen Mahçupyan'a Montaj mı?

Zaman'dan Etyen Mahçupyan'a Montaj mı?

Zaman gazetesinde Gülen cemaatinin, hükümete karşı tavrını eleştiren tek isim Etyen Mahçupyan, bugün neye uğradığını şaşırdı.

19 Mart 2014 Çarşamba 22:01A+A-

Zaman gazetesinde Ali Bulaç’ın Başbakan Erdoğan’ı eleştirdiği cümle Etyen Mahçupyan’ın köşesinde spotta yer aldı.

Hatanın neden kaynaklandığına dair gazeteden şu ana kadar bir açıklama gelmedi. Zaman'da hükümeti destekleyen tek kalemin köşesinde böylesi bir hatanın olması kafaları karıştırdı.

17 Aralık sürecinde cemaate karşı tavır alan Etyen Mahçupyan'a camianın amiral gazetesi Zaman'ın şok tepkisi mi? Sosyal medya, bugün Mahçupyan'a yönelik olduğu iddia edilen "yıldırma" politikasını konuşuyor.

MAHÇUPYAN NASIL CEVAP VERECEK?

Yazarın bugünkü köşesini okuyanlar şaşkına döndü. Yazarın spotunda yer alan ifadeler yazıda yer almıyordu. Çünkü hükümeti eleştiren o cümle Mahçupyan'ın değil Ali Bulaç'ındı. O spotta şu sözler yer alıyordu:

"Karşı karşıya kaldığımız durum, meşruiyeti ve toplumsal faydası tartışmalı bir "siyaset yapma tarzındır. Her geçen gün kendisi için biraz daha üzüldüğüm Sayın Başbakan, kritik zamanlarda "saldır, cepheleştir ve çatıştır" taktiğini izliyor. "

KCK DAVALARINI ELEŞTİRİYORDU

Peki yazının konusu neydi? Mahçupyan, cemaatin adres gösterildiği KCK davalarında mağdur olan bir kişinin hikayesini anlatıyordu. 

Başbuğ'un "mağdur edildim" sözlerine tepki gösteren yazar, "Kendi hayatından ve özgürlüğünden 26 ayın çalınmasına karşı çıkarken, KCK davasında binlerce kişinin hayatından ve özgürlüğünden neredeyse 60 ay çalınmış olduğunu da belki hatırlar ve bu vesile ile geçmişe doğru zihninde ve vicdanında bir yolculuk yapar…" diye yazıyordu.

Söylemediği sözü söylemiş gibi spota yerleştiren gazeteye, Mahçupyan'ın nasıl tepki vereceği merak konusu oldu.

montaj.20140319160653.jpg

Kaynak: İnternethaber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum