1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Zaman, Ha Gayret!
Zaman, Ha Gayret!

Zaman, Ha Gayret!

Zaman gazetesinin bugün manşetten yayınladığı bir haber Gülen grubunda umudun askere mi bağlandığı sorusunu akla getirdi.

31 Ağustos 2014 Pazar 18:00A+A-

Haksöz Haber

Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel’in 30 Ağustos resepsiyonu sırasında gazetecilerle yaptığı sohbette kendisine sorulan bazı sorulara verdiği cevaplar medyanın yoğun ilgisini çekti. Geçmişte şahit olduğumuz “resepsiyon muhtıraları”nın tadını taşımaktan uzak, oldukça uzak olsa da sonuçta bir Genelkurmay Başkanının sitem olarak algılanabilecek sözlerine medyanın ilgi göstermesi doğal.

İlginç olan Özel’in sözlerinden Zaman’ın refiki Bugün ile birlikte heyecana kapılmış görüntüsü. Geçmişte Hürriyet, Milliyet gibi gazetelerin militarizme övgüler, hatta kışkırtmalar içeren manşetlerini biliriz. Bir müddettir bu kapı kapandığından söz konusu bu medya organları mecburen, hiç arzu etmedikleri halde normale dönmüş haldeler. Ve tam da bu vasatta Zaman’ın bugün manşetine taşıdığı ifade dikkat çekmekte.

Org. Özel’in PKK ile yürütülen müzakereler ve yol haritası meselesine dair sarfettiği sözler ve ülke bütünlüğüne vurgu yapması pek çok gazetede haber olarak değerlendirilmiş ama Zaman da dikkat çeken bir nüansla bu sözler haberleştirilmiş. Ne deniyor orda: “gereğini yaparız”.

Ne kadar aşina bir başlık değil mi, hatırlamamak mümkün mü?

Gereğini yapmak ifadesi bu ülkede on yıllarca askerin sivillere gösterdiği sopa olarak kullanılmış bir ifade. Kirli geçmişte kalmış pörsümüş bir tehdit öğesi.

Ülkenin nereden nereye geldiği ortada. Şimdilerde Gülen medyasının bu ifadeye sarılması ise şüphesiz kendilerinin de nereden nereye geldiğine ışık tutuyor! 

zaman_310814-(1).jpeg

HABERE YORUM KAT