1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Zalimlerle Mücadele Haksızlıklara Yol Açmamalı!
Zalimlerle Mücadele Haksızlıklara Yol Açmamalı!

Zalimlerle Mücadele Haksızlıklara Yol Açmamalı!

Ahmet Yıldız’ın FETÖ’cü darbe girişimi sonrasına başlatılan temizlik operasyonları kapsamında görevden alınması türünden yanlışlara dur denilmeli!

23 Temmuz 2016 Cumartesi 16:18A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gülen örgütüyle hiçbir ilişkisi olmadığı gibi bu yapılanmaya muhalif olduğu da herkesin malumu olan Ahmet Yıldız yıllardır başarıyla yürüttüğü Meclis Araştırma Hizmetleri Başkanlığı görevinden alındı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılan geniş çaplı tasfiye operasyonlarına denk getirilen bu görevden alma kararının hiçbir makul, mantıklı izahı bulunmuyor.

Bu karar eğer yanlış istihbarata dayanıyorsa ortada çok tehlikeli bir süreç var demektir. Şöyle ki, Ahmet Yıldız gibi bir ismi bile bu kapsama dahil etmek, çok daha vahim ve yoğun yanlışlar dizisinin kapıda beklediğinin işareti olarak görülebilir.

Yok, eğer yanlış bir istihbarat değil de, birileri ellerindeki yetkiyi kullanarak fırsattan istifade çeşitli kurumlarda rahatsız oldukları insanları tasfiye etme operasyonuna girişmişler ve bu yapılan da bu mantığın bir uzantısıysa, ortaya çıkacak tablo çok daha tehlikeli bir ahlaki erozyona delalet eder.

Her halükarda alınan bu kararın yanlışlığı, kabul edilemezliği ortadadır. Bu minvalde yetkilileri dikkatli davranmaya davet ediyoruz. Konjonktürün kritik bir mahiyet arzetmesi yanlış adımlar atmanın mazereti yapılmamalıdır. Zulümle mücadele etmek adaletle, hakkaniyetle davranmayı gerektirir, aksi durum başka zulümlere kapı aralar! 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum