1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Zafere Yürüyen Suriyeli Direnişçilere Çağrı
Zafere Yürüyen Suriyeli Direnişçilere Çağrı

Zafere Yürüyen Suriyeli Direnişçilere Çağrı

Şam’a dayanan Suriyeli direnişçileri pek çetin bir harp bekliyor. Yerel Koordinasyon Komiteleri bazı konulara dikkat çekti.

13 Aralık 2012 Perşembe 23:32A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye’de Dün 113; Bugün (Şu Ana Kadar) 122 Kişi Katledildi

Beşşar Esed güçlerinin çeşitli şehirlerdeki havadan ve tanklı-toplu saldırıları devam ediyor. 12 Aralık 2012 Çarşamba günü Suriye’de 113 kişi katledildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri ölenlerin 15’inin çocuk 7’sinin kadın olduğunu duyurdu. 41 kişi Hlep’te, 10’u Daraya’da olmak üzere 31 kişi Şam semtlerinde, 17 kişi Deyr ez Zor’da, 7 kişi Dera’da, 7 kişi İdlip’te, 3 kişi Humus’ta, 3 kişi Haseke’de, 2 kişi Hama’da, 1’er kişi de Rakka ve Lazkiye’de katledildi.

Esed ordusunun saldırıları sonucu budün (13.12.2012 Perşembe) ölenlerin sayısı ise -şu ana kadar- 122 olarak açıklandı. Ölenlerin 6’sı çocuk, 4’ü kadın… 66 kişi Şam ve çevre semtlerinde, 24 kişi Halep’te, 13 kişi İdlip’te, 6 kişi Humus’ta, 6 kişi Deyr ez Zor’da, 4 kişi Hama’da, 2 kişi Dera’da ve 1 kişi Haseke’de katledildi.

DİRENİŞÇİLERE ÇAĞRI

Suriye Devrimi’nin tabandaki aktivistlerinin ağı olan Yerel Koordinasyon Komiteleri, Esed rejimine karşı mücadelenin Şam’ın kalbine kadar vardığını, Suriye halkının zafere ve özgür Suriye’yi kurmaya çok yakın olduğunu duyururken, başkentte yoğunlaşan çatışmalar öncesi bir dizi uyarıda bulundu.

15mart.org adlı sitenin tercümesini yayınladığı çağrıda Şam’daki mücadelenin pek de kolay olmayacağını ve ölmekte olan rejimin son çare olarak her türlü vahşete başvuracağını hatırlatan Yerel Koordinasyon Komiteleri, Özgür Suriye Ordusu’na, YKK birimlerine, yerel konseylere ve bölge sakinlerine bir çağrı yaparak uyarılarda bulundu.

Özgür Suriye Ordusu birliklerine, özellikle de farklı dinlerden insanların bir arada yaşadığı bölgelerde cami ve kilise gibi ibadethanelere dikkat etmeleri ve insan hayatı ile bir taş arasında fark gözetmeyen Baas rejimine misilleme fırsatı vermemek için şehrin birçok yerindeki tarihi yapılardan uzak durmaları çağrısı yapıldı.

Tüm devrimcilerden, rejimin güvenlik binalarında ele geçirdikleri belge veya kayıtları özellikle saklamaları, bu belgelerin rejimin suçlarını açığa çıkaracağı ve on yıllardır süren bir devlet anlayışını teşhir edeceği hatırlatıldı.

YKK ayrıca, tüm aktivistlere, silahlı militanlara ve bölge sakinlerine, Şam’ın rejimin tiranlığından özgürleştirilmiş bölgelerindeki yapıların korunması için ortak komiteler kurmaları yönünde çağrıda bulundu.

Tüm Şam sakinlerinden, ilkyardım ekipleri, sığınaklar, elektrik jeneratörleri gibi ihtiyaç duyulacak malzemelerin hızlıca akışını sağlamak üzere hazırlık yapmaları istendi.

Ne kadar uzun sürecek olursa olsun ve karşılarına ne engel çıkarılırsa çıkarılsın, Şam Savaşı’nın bütün Suriye’nin özgürleşmesi anlamına geleceğini ve zafere hiç olmadıkları kadar yakın olduklarını hatırlatan Yerel Koordinasyon Komiteleri’nin açıklaması, “Sabırla ve el ele çalışarak uzun süreli mücadelemiz sona erecek ve yeni, özgür ve demokratik bir Suriye’ye doğru ilerleyeceğiz” ifadesiyle son buldu.

***

Yalda / Şam / 13 Aralık 2012

Şam / 13 Aralık 2012

Humus / 9 Aralık 2012

HABERE YORUM KAT

5 Yorum