1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Zabadani'de Şii Saflar Bölünüyor
Zabadani'de Şii Saflar Bölünüyor

Zabadani'de Şii Saflar Bölünüyor

Haşdi Şaabi’nin ileri gelen yetkililerinden biri yaptığı açıklamada Suriye’de “Ebu Fadl el Abbas”, “Zeyneb Tugayları”, “Hareketü’n Nüceba” ve “Saraya âl-i Beyt” adı altı altında savaşan yüzlerce Iraklı Şii milisin Irak’a geri döndüğünü açıkladı.

01 Eylül 2015 Salı 14:30A+A-

Iraklı Şii milislerin Lübnan Hizbullah’ı milisleri ile özellikle Zabadani ve Şam cephelerinde yaşadıkları ayrılık ve sorunlardan dolayı Irak'a geri döndğü belirtiliyor.

Bağdad'dan telefonla “Arabi el-Cedid”in sorularını yanıtlayan Iraklı yetkili yaşanan ayrılıkları: “Lübnan Hizbullah’ı Iraklı milisleri küçük görüyor ve Suriye'deki Iraklı komutanların verdikleri emirlere karşı çıkıyorlar. Kendilerinden başka hiç kimsenin askerî konularda emir vermesine izin vermiyorlar.” ifadeleri ile dile getirdi.

Hizbullah Sâdece Kendi Milislerinin Hayatını Dikkate Alıyor!

Iraklı yetkili ayrıca Hizbullah yetkililerinin sadece kendi milislerinin hayatını dikkate aldığını Iraklı Şii milisleri ölümüne cepheye sürdüklerini söyledi. Zabadani çatışmaları hakkında: “Zabadani eteklerinde 23 Iraklı Şii milis hayatını kaybetti. Hizbullah yetkilileri düşmanlarının gücünü ölçmek için, hiç hesap yapmaksızın Iraklı milisleri öne sürdü.” dedi.

Yetkili: “Hizbullah'ın asıl sorunu kendi milislerini diğerlerinden daha iyi olduğunu düşünmesi. Bu tür küçültücü ve tehlikeli muameleleri sadece Iraklı Şii milislere değil Suriye rejimi askerlerine de yapmaktalar. Cephede kendilerine özel yemekler yapıp bunları diğer milislerle paylaşmıyorlar.” açıklamalarında bulundu.

Iraklı yetkili Hizbullah'ın bu tutumundan dolayı 1400 kadar Şii milisin Irak'a dönerek Haşdi Şaabi kuvvetlerine katıldığını söyledi.

Kaynak: Islah Haber

HABERE YORUM KAT