1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Yusuf-Der Bağlar Şubesine Bombalı Saldırı
Yusuf-Der Bağlar Şubesine Bombalı Saldırı

Yusuf-Der Bağlar Şubesine Bombalı Saldırı

Yusufi-Der`in Diyarbakır’n Bağlar ilçesinde bulunan binasına bombalı saldırı düzenledi.

17 Ekim 2013 Perşembe 16:25A+A-

Son zamanlarda İslami kimlikleri ile bilinen sivil toplum kuruluşlarına yönelik saldırılar kurban bayramında da durmadı. Hükümlü-Tutuklu ve Aileleriyle Dayanışma Derneği'nin (Yusufi Der) Bağlar'da bulunan binasına PKK-KCK mensupları oldukları iddia edilen kişiler tarafından ses bombalı saldırı düzenlendi. Saat 15.30 sıralarında düzenlenen saldırının 2 kişi tarafından gerçekleştirildiği ve saldırıdan sonra PKK ve Öcalan lehine slogan atarak olay yerinden uzaklaştıkları belirtildi.

Saldırı sırasında dernek binasında kimsenin olmaması nedeniyle ölen ya da yaralanan olmazken bombanın etkisiyle dernek binasında küçük çaplı maddi hasar meydana geldi.

Saldırıdan sonra olay yerine gelen Yusufi-Der Sekreteri Mustafa Şenol, PKK’ye sert tepki gösterdi. Şenol, "Derneğe bomba atanları kınıyorum. Bizler provokasyonlara gelmeyeceğiz. Bu bir provokasyondur ve bunlar etrafı bulandırmaya çalışıyorlar. Bunlar Kürt halkını birbirine düşürmeye çalışıyorlar. Bayram günü insanları rahatsız etmek insanlık dışı bir olaydır. Bunları kınıyoruz." dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum