1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. Yunanistan'dan İkinci Darbeci Askerin İltica Talebine Onay
Yunanistan'dan İkinci Darbeci Askerin İltica Talebine Onay

Yunanistan'dan İkinci Darbeci Askerin İltica Talebine Onay

​​​​​​​Yunanistan İltica Dairesi, darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 darbeciden eski binbaşı Ahmet Güzel'in iltica talebine onay verdi.

08 Mayıs 2018 Salı 20:45A+A-

Yunanistan İltica Dairesi, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan'a kaçan 8 darbeciden eski binbaşı Ahmet Güzel'in iltica talebine onay verdi.

İltica Dairesine bağlı 10. Bağımsız Komisyon tarafından başvurusu incelenen darbeci askerlerden birinin daha iltica talebinin kabul edildiği belirtildi.

Yunan haber ajansı AMNA'nın haberinde, iltica hakkı alan darbeci askerlerden eski binbaşı Ahmet Güzel'in serbest kalacağı bildirildi.

Komisyonun kararına "askerin Türkiye'ye gönderilmesi halinde ciddi risklerle karşılaşacağı, yargılanacağı mahkemenin gerekli olan bağımsızlığa ve tarafsızlığa sahip olmayacağı" gerekçelerini gösterdiği kaydedildi.

Daha önce geçen yıl sonunda iltica talebi kabul edilen darbeci Süleyman Özkaynakçı kısa bir süre serbest kalmış, Yunan hükümetinin kararın dondurulmasına yönelik talebi üzerine yeniden gözetim altına alınmıştı. Yunan hükümeti ayrıca Özkaynakçı'ya verilen iltica hakkının iptalini talep etmişti. Davanın görüşüldüğü Danıştay, Özkaynakçı'nın geçen ay adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasını kararlaştırmıştı.

Geçen cuma toplanan Danıştay Genel Kurulu ise Yunan hükümetinin iltica hakkının iptaline yönelik itirazını görüştü. Danıştay'ın kararını bu ay içerisinde vermesi bekleniyor. Yunan yasalarına göre 18 ay olan gözaltı süresi dolacak olan darbecilerin bu ay sonunda serbest kalmaları mümkün olacak.

Öte yandan, Yunan yargısı Türkiye'nin darbeciler için üç iade talebini reddetti.

AA

HABERE YORUM KAT