1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Yunanistan ABD'den "İnsanî Yardım" Talebinde Bulundu
Yunanistan ABD'den "İnsanî Yardım" Talebinde Bulundu

Yunanistan ABD'den "İnsanî Yardım" Talebinde Bulundu

Yunanistan’ın ABD’den “insanî yardım” talebinde bulunduğu bildirildi.

12 Mart 2016 Cumartesi 13:33A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Yunanistan’ın “mülteci krizi”yle ilgili ABD’den “insanî yardım” talebinde bulunduğunu açıkladı.

Yunanistan’ı ziyaret eden Nuland, mülteci kamplarının bulunduğu Makedonya sınırındaki İdomeni ve Selanik’teki Diavata bölgelerindeki incelemelerinin ardından buradaki mültecilerin çok zor koşullarda bulunduğunu belirterek, bölgede acilen yeni kamplar oluşturulması gerektiğini söyledi.

Makedonya’ya girmek ve yollarına devam etmek için İdomeni’de bekletilen mülteci sayısının 15 bine yaklaştığı tahmin ediliyor.

Bu sırada Yunanistan’dan Türkiye, Fas, Tunus ve Cezayir uyruklu göçmenlerin Türkiye’ye iadesi sürüyor. İki ülke arasındaki anlaşma uyarınca başlatılan çalışma kapsamında, geçtiğimiz gün 90 kişinin iadesinin ardından bugün de göçmenlerin Yunanistan polisi eşliğinde otobüslerle İpsala Sınır Kapısı’na getirildiği belirtildi. Teslim alınan göçmenler ilk olarak İpsala Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçiriliyor.

Euro News Türkçe

HABERE YORUM KAT