1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Yunanistan: 50 Bin Mülteci Mahsur Kalabilir
Yunanistan: 50 Bin Mülteci Mahsur Kalabilir

Yunanistan: 50 Bin Mülteci Mahsur Kalabilir

Yunanistan'ın Göç Politikaları Bakanı Muzalas, “Sınırların kapatılma ihtimaline karşı hazır olmamız gerekiyor. Yunanistan'da mahsur kalacak olan mülteci sayısı 50 bini bulabilir.” dedi.

10 Şubat 2016 Çarşamba 14:23A+A-

Yunanistan'ın Göç Politikaları Bakanı Yannis Muzalas, Avrupa ülkelerinin sınırlarını mültecilere kapatma olasılığına ilişkin, “Sınırların kapatılma ihtimaline karşı hazır olmamız gerekiyor. Yunanistan'da mahsur kalacak mülteci sayısı 50 bini bulabilir.” dedi.

Muzalas, Mega televizyonunda açıklamalarda bulunarak, sınırların kapatılmasının tek taraflı bir karar olacağını vurguladı.

NATO birliklerinin Ege'de devriye gezme ihtimaline de değinen Muzalas, “Frontex ve NATO'nun, Türkiye'nin de kara suları içerisinde devriye gezerek kurtarılan göçmenleri Türkiye'ye iade etmesi öngörülüyorsa bu ilk aşamada olumlu bir gelişme olabilir.” ifadelerini kullandı.

Muzalas, Yunanistan'ın İspanya ve İtalya ile “mülteci akını” konusunda bir ittifak çabası içinde oluğunu anlatarak, AB sınır ajansı Frontex aracılığıyla mültecilerin Türkiye'ye iade edilmesi konusunda diğer AB ülkelerine baskı uygulayacaklarını bildirdi.

Yannis Muzalas, mültecilerin yoğun olarak ulaştıkları adalarda kayıt-kabûl merkezlerinin şubat ayı sonuna kadar aktif hâle gelebileceklerini kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT