1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Yunanistan 150 Göçmeni Türkiye'ye İade Etti
Yunanistan 150 Göçmeni Türkiye'ye İade Etti

Yunanistan 150 Göçmeni Türkiye'ye İade Etti

Yunanistan, ülkelerine “yasa dışı” yollardan giren Cezayir, Tunus ve Fas uyruklu 150 göçmeni İpsala Gümrük Kapısı'ndan Türkiye'ye iade etti. Kipi ve İpsala arasındaki tampon bölgeden alınan göçmenler otobüslerle "barınma evi"ne götürüldü.

02 Mart 2016 Çarşamba 11:08A+A-

Türkiye ile yapılan “Geri Kabûl Anlaşması” gereği Avrupa ülkelerine gitmek isterken Yunanistan'da “yakalanan” göçmenler iade edilmeye başlandı.

İlk etapta yaklaşık 300 kişilik kafileden 70 kadar Cezayir, Fas ve Tunus uyruklu göçmenler Yunanistan'ın Kipi Gümrük Kapısı'ndan otobüslerle İpsala Gümrüğü'ne getirildi. Yapılan kayıt işlemlerinin ardından göçmenler Türkiyeli yetkililere teslim edildi.

Edirne Göç İdaresi görevlilerince 2 otobüse bindirilen göçmenler polis ekipleri eşliğinde İpsala Sınır Kapısı'ndan Göç İdaresi'nin barınma evine götürüldü.

80 Kişilik İkinci Kafile de Türkiye'ye Teslim Edildi

Aralarında Cezayir, Tunus ve Fas uyruklu göçmenlerin de bulunduğu 80 kişilik ikinci kafile de İpsala Sınır Kapısı'ndan iade edildi. Yunanistan'ın Kipi Sınır Kapısı'ndan Yunanistan polis ekiplerince İpsala Sınır Kapısı'na getirilen göçmenler otobüslerden indirilerek Türkiye'den yetkililere teslim edildi.

İpsala Gümrük Kapısı'nda kayıt işlemi yapılan 80 göçmen tek tek sağlık kontrolünden geçirildi. Ardından Edirne Göç İdaresi ve polis ekiplerince 2 otobüse bindirilen göçmenler Edirne'deki Göç İdaresi’nin barınma evine götürüldü.

Yunanistan iki kafile hâlinde Türkiye'ye yaklaşık 150 göçmeni iade etmiş oldu.

Sputnik News

HABERE YORUM KAT