1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Yunan Bakandan Türkiye'ye: Lozan Yoksa 'Sevr'e Dönelim
Yunan Bakandan Türkiye'ye: Lozan Yoksa 'Sevr'e Dönelim

Yunan Bakandan Türkiye'ye: Lozan Yoksa 'Sevr'e Dönelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan çıkışına tepki gösteren Yunan bakan, “Lozan’ı istemiyorsanız Sevr’e geri dönelim” ifadesini kullandı. Yunanistan Başbakanı Çipras ise Türkeye'yi Merkel'e şikayet etti.

02 Aralık 2016 Cuma 12:44A+A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Bize Sevr’i gösterip Lozan’a razı ettiler’ ifadesinin yankıları devam ediyor. Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos, Lozan’ın tartışılamayacağını savunarak “Lozan’ı istemiyorsanız Sevr’e geri dönelim” dedi.

Duvar'dan Nikolaos Stelya'nın haberine göre Yunanistan Milli Savunma Bakanı ve hükümetin küçük ortağı Bağımsız Helenler’in lideri Kammenos, Epir Bölgesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette “Uluslararası anlaşmaları sorgulama cüretini gösterenlere buradan bir mesaj göndermek istiyorum” diyerek şöyle konuştu:

“Türkiye sürekli şekilde gerçekleştirdiği açıklamalarla ortamı elektriklendirmeye çalışıyor. Bizim cevabımız ulusal egemenliğin savunulması, uluslararası hukuka ve anlaşmalarına saygı çerçevesinde verilmektedir. Erdoğan Lozan Anlaşması’nı feshetmek istiyorsa Sevr Anlaşması’na geri döneceğiz. Hepimizin anlaması gereken bir nokta var. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kayıpları, darbe sonrası gücünü kaybetmesi, Suriye’deki bitmek bilmeyen yenilgileri böyle açıklamalar yapma durumunda bırakmıştır. Bunun sonucuna bu sabah hep beraber tanık olduk. Erdoğan Rus Başkan Putin’den Suriye hakkında yaptığı açıklamalar için özür diledi. Kendisi iç siyaset nedeniyle uluslararası kamuoyunu ve Yunanistan’ı ajite edemeyeceğini anlamalı.”

ÇİPRAS TÜRKİYE’Yİ MERKEL’E ŞİKAYET ETTİ

Öte yandan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras dün Angela Merkel ile telefonda görüştü. Alınan bilgilere göre görüşme olumlu bir havada gerçekleşti. Çipras, Merkel'e “Türkiye'nin artan saldırgan söyleminden” duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

İki lider göçmen sorunu için Türkiye ve Avrupa arasında anlaşma olmasının gerekliliğinde de fikir birliğine vardı. Çipras, Atina'nın Kıbrıs sorunundaki duruşunu garantörlük sisteminin iptaline ilişkin taleplerine vurgu yaparak Merkel'e aktardı. Atina'nın müzakerelerin tekrar başlamasını istediğini de kaydetti.

HABERE YORUM KAT