1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yüksekova'daki Havalimanı 26 Mayıs'ta Açılıyor
Yüksekova'daki Havalimanı 26 Mayıs'ta Açılıyor

Yüksekova'daki Havalimanı 26 Mayıs'ta Açılıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki havalimanı tamamlandı. Havalimanı, devlet protokolünün katılacağı törenle 26 Mayıs'ta açılacak.

22 Mayıs 2015 Cuma 10:14A+A-

Alınan bilgiye göre, uzun çalışmaların ardından Yüksekova'daki havalimanından ilk uçuşlar 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Üst düzey devlet protokolünün katılacağı törenle açılacak havalimanı, yapım aşamasında PKK'nın birçok eylemine maruz kaldı. 

Bölge kırsalında faaliyet gösteren örgüt üyeleri, bildirilerle inşaatta çalışanları ve inşaat için malzeme satanları tehdit etti.

Havalimanının askeri amaçlarla inşa edildiğini ileri süren PKKlılar, inşaatta çalışanları "olacaklardan sorumlu değiliz" ifadeleriyle korkutmaya çalıştı. PKK üyeleri sadece tehdit etmekle kalmayıp havalimanı inşaatına saldırılarda da bulundu.

Bu kapsamda PKK örgütü üyelerinin havalimanı şantiye alanına bıraktıkları el yapımı bomba güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Havalimanı inşaatına malzeme taşıyan araçlara da saldıran PKKlılar farklı zamanlarda toplam 2 iş makinesi ile 11 kamyonu kundakladı, araçların şoförlerinden bazılarını kaçırdı.

HABERE YORUM KAT