1. HABERLER

  2. HABER

  3. YSK Siyasi Partileri 'SİPPORT' İle Bilgilendirecek
YSK Siyasi Partileri 'SİPPORT' İle Bilgilendirecek

YSK Siyasi Partileri 'SİPPORT' İle Bilgilendirecek

YSK, 7 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçim sonuçlarını siyasi partilerle paylaşmak amacıyla Siyasi Parti Portalı "SİPPORT"u hazırladı.

27 Mayıs 2015 Çarşamba 17:21A+A-

Alınan bilgiye göre, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla kurulan Siyasi Parti Portalı "SİPPORT" aracılığıyla sandık sonuç bilgileri, siyasi parti genel merkezlerine bildirilecek

SİPPORT, seçimle ilgili bilgiler ve seçim sonuçlarının siyasi partilerle yasa gereği paylaşılması sürecinin daha güvenli, hızlı yapılabilmesi ve kayıt altına alınabilmesini sağlamak amacıyla kuruldu.

Milletvekili genel seçiminde SEÇSİS'e işlenecek sandık sonuç bilgileri, imzalı sayım döküm cetvelleri, sandık sonuç ve birleştirme tutanakları, seçim günü SİPPORT aracılığıyla seçime katılan siyasi parti genel merkezlerinin hizmetine sunulacak.

Siyasi parti genel merkezleri, seçim günü SİPPORT'tan sandık ölçekli sonuç bilgilerine, taranan imzalı sayım döküm cetvelleri, sandık sonuç ve birleştirme tutanaklarına, yurt düzeyi seçim sonuçlarını gösteren KOKPİT uygulaması, ekran ara yüzü ya da web servis hizmetinden erişebilecek.

Hizmetlere yönelik test işlemleri, partilerle karşılıklı devam ediyor.

Bu kapsamda, Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünde 29 Mayıs Cuma günü seçime katılan siyasi parti teknik ekiplerinin katılımıyla çalışmaların değerlendirileceği teknik bir toplantı yapılacak.

Veri paylaşımı sağlanacak

Portal ile tahmini sandık atamalı seçmen listesi, yurtiçi muhtarlık bölgesi askı listeleri, yurtiçi ve dışı sandık seçmen listeleri, seçime katılacak siyasi parti ve bağımsız sayıları bilgileri paylaşılacak.

Ayrıca seçim akşamı saat 17.00'den sonra ve eş zamanlı olarak seçime katılan partilere sandık sonuç bilgileri, sayım döküm cetvelleri, sandık sonuç tutanakları, ilçe birleştirme tutanakları, il birleştirme tutanakları ile seçilen bilgileri portal üzerinden verilecek.
 

(AA)

HABERE YORUM KAT