1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. YSK Seçime Girebilecek Partileri Açıkladı
YSK Seçime Girebilecek Partileri Açıkladı

YSK Seçime Girebilecek Partileri Açıkladı

YSK, 24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanı ve milletvekilliği genel seçimine AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi’nin girebileceğine karar verdi.

22 Nisan 2018 Pazar 18:04A+A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bugünkü gündem toplantısında, TBMM’den bugün gönderilen yazı ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan partilere ilişkin 19 Nisan’da gönderilen bilgisayar disketlerinin incelemesini tamamladı.

Toplantı sonrası YSK Başkanı Sadi Güven imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Seçimin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 14. maddesinin 11. fıkrası ile Siyasi Partiler Kanunu’nun, siyasi partilerin seçimlere katılmasına ilişkin şartları düzenleyen 36. maddesi gereğince illerin en az yarısında teşkilatını kurmuş siyasi partilerin Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), Bağımsız Türkiye Partisi (BTP), Büyük Birlik Partisi (BBP), Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), Demokrat Parti (DP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), İYİ Parti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Saadet Partisi ve Vatan Partisi olduğunun belirlendiği kaydedildi.

AA’da yer alan habere göre, açıklamada, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin de belirlenmesi gerektiği ve TBMM Başkanlığı’nın bugün gönderdiği yazıda, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin AK Parti, CHP, HDP, İYİ Parti ve MHP olduğunun bildirildiği aktarıldı.

Bunun sonucu olarak, Seçimin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’un 14. maddesinin 11. fıkrası ile Siyasi Partiler Kanunu’nun 36. maddesinde öngörülen koşulları taşıyan siyasi partilerin AK Parti, BTP, BBP, CHP, DP, HDP, İYİ Parti, MHP, Saadet Partisi ve Vatan Partisi olduğunun tespit ve ilanına karar verildiği ifade edildi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT