1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. YPG Militanları Evleri Basıp Gençleri Zorla Saflarına Katmak İstiyor
YPG Militanları Evleri Basıp Gençleri Zorla Saflarına Katmak İstiyor

YPG Militanları Evleri Basıp Gençleri Zorla Saflarına Katmak İstiyor

PKK’nın “Rojava” diye tanımladığı Suriye Kürdistanı’nın Afrin kentinde, YPG militanları tarafından evlere yapılan baskınlarda çok sayıda muhalif gözaltına alındı.

29 Ağustos 2016 Pazartesi 12:14A+A-

HAKSÖZ-HABER

TSK ve ÖSO’nun Cerablus’ta eşzamanlı ve koordineli olarak başlattığı harekât karşısında kan kaybına uğrayan PYD/YPG/PKK, burada kaybolan moral-motivasyonu esaret altında tuttuğu bölge halkının evlerini basıp dipçik göstermekle onarma niyetinde.

Kısa adı El-Parti olan Kürdistan Demokrat Partisi - Suriye (KDP-S) tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Demokratik Birlik Partisi’ne (PYD) bağlı asayiş güçleri, dün sabah saatlerinden öğleye kadar Raco kasabasında evleri tek tek arayarak gençlerden zorla Halk Savunma Birlikleri’ne (YPG) katılmalarını istedi” denildi.

KDP-S ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) Afrin temsilciliğinden bazı yöneticilerin gözaltına alındığı belirtilen açıklamada, bazı kişilerin daha sonra serbest bırakıldığı kaydedildi.

Öte yandan Erbil merkezli yayın yapan Kürt haber ajansı Rudaw, PYD’ye bağlı Asayiş güçlerinin Afrin’in Şerawe kasabasının Basle köyünü ablukaya aldığı ve evlerde arama yaptığını aktardı.

Burada yapılan aramalarda Xebat Hüseyin, İsmail Memo, Mustafa Kurba ve Azad Bri isimli muhalif kişiler gözaltına alınırken, bu kişilerden ikisi daha sonra serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum