1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. YPG Kamışlı’ya Bağlı Tilhamis’te Katliam Yaptı
YPG Kamışlı’ya Bağlı Tilhamis’te Katliam Yaptı

YPG Kamışlı’ya Bağlı Tilhamis’te Katliam Yaptı

PKK’nın Suriye’deki yapılanması YPG, IŞİD’çi diye Tilhamis köyünde aralarında kadın ve çocukların da olduğu 51 Suriyeli Arap’ı katletti.

15 Eylül 2014 Pazartesi 03:19A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'nin Kamışlı kentine bağlı Tılhamis köyü yakınlarında IŞİD ile YPG güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Tilhamis köyüne giren YPG’lilerin çok sayıda kişiyi katlettikleri öğrenildi. Aralarında kadın ve çocukların da olduğu katledilenlerin sayısı Yerel Koordinasyon Komiteleri (LCC) tarafından 51 olarak açıklandı.

Mardin'de Karayoluna Havan Topu Düştü

Mardin'in Nusaybin ilçesine komşu olan Suriye'nin Kamışlı kentine bağlı Tılhamis köyü yakınlarında IŞİD ile YPG güçleri arasında çatışmalar sürüyor. IŞİD militanları tarafından Kamışlı’ya atılan havan toplarından ikisi sınırı geçerek Mardin'in Nusaybin ilçesine düştü. Can kaybının yaşanmadığı olayda, havan toplarından biri uluslararası karayoluna diğeri ise araziye düştü. Olaydan sonra polis karayolunda inceleme yaptı. Kamışlı'dan gelen havan topu sesleri Nusaybinleri tedirgin ederken, polis vatandaşların sınır hattında dolaşmamaları konusunda uyardı.

Ölen YPG Militanlarını Van'da HDP’li Vekiller Uğurladı

PKK’ya yakınlığıyla bilinen ANF, YPG militanları İsa Abukan ile Şakir Arslan’ın IŞİD’le çatışmada öldürüldüklerini ve cenazelerinin Van'da toprağa verildiğini duyurdu.

Gövde gösterisi hükmünde yapılan cenaze törenine HDP’li vekiller de katıldı. ‘Kürdistan IŞİD’e mezar olacak’, ‘Şehit namirin’ ve ‘Biji Serok Apo’ sloganlarının atıldığı törene HDP Van Milletvekili Özdal Üçer,  HDP PM Üyesi Cüneyt Caniş, DBP Van İl Başkanı Musa İtah, Van Büyükşehir Belediye Başkanı Hatice Çoban, İlçe Belediye Eş Başkanları da katıldı.

“AKP ve IŞİD’in Katliamları”na Direnmiş!

Cenazelerin toprağa verilmesi ardından söz alan HDP Van Milletvekili Özdal Üçer,  “AKP ve IŞİD”in katliamları karşısında direnerek yaşamını yitiren YPG’lilerin anısına sahip çıkacaklarını belirterek, “IŞİD belasını yenmek için şehitlerin mücadelesine sahip çıkalım. Şehitler Kürt halkının onurudur” dedi.

ypg-li-savascilar-van-da-cenaze03.jpeg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum