1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. “YPG Armalarının Sökülmesi İçin Talimat Verdik”
“YPG Armalarının Sökülmesi İçin Talimat Verdik”

“YPG Armalarının Sökülmesi İçin Talimat Verdik”

“IŞİD karşıtı” adı altındaki koalisyonun sözcüsü ABD’li komutan Steve Warren, “Suriye’deki ABD askerlerinin YPG armalarını taşımaları yetkileri dâhilinde değil ve uygunsuz. Düzeltmek için gerekli adım atıldı.” dedi.

28 Mayıs 2016 Cumartesi 07:33A+A-

ABD öncülüğündeki “IŞİD karşıtı” uluslararası koalisyonun sözcüsü ABD’li komutan Steve Warren, Bağdat’tan video-konferans yoluyla Pentagon’daki gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

“Yönetmelik İzin Vermiyor”

PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin, Rakka’yı IŞİD’den almak için başlattığı saldırıyı bilfiil destekleyen ABD askerlerinin YPG armalı üniformalarla yer aldığını kanıtlayan görüntülerin sorulması üzerine Warren, ABD ordu yönetmeliğinin bu tür armaların giyilmemesi gerektiğini açıkça ifade ettiğini belirtti.

“Armaların Sökülmesi İçin Talimat Verildi”

“Bizim ordu yönetmeliğimiz bunlar gibi simgelerin giyilmemesi gerektiğini söyler.” diyen Warren, şunları kaydetti:

“YPG armalarını taşımaları yetkileri dâhilinde değil ve uygunsuz. Düzeltmek için gerekli adım atıldı. Bölgedeki askerî ortaklarımız ve müttefiklerimizle bunun için iletişime geçtik.”.

Askerlerin bu armaları sökmesi talimatı verildiğini kaydeden Warren, “Durum düzeltildi ve bu tür bir davranışın uygunsuz olduğunu ve onaylanmadığını iletmek için müttefiklerimizle irtibat kurduk.” dedi.

ypg_armali_abd_askerleri.jpg

“Fotoğraflar Gerçek”

Warren, ABD’li askerleri YPG armalı üniformalarla gösteren söz konusu fotoğrafların gerçek olduğunu ifade etti.

Suriye’deki ABD askerlerinin sâdece IŞİD’le savaşan yerel güçlere danışmanlık ve yardım misyonu bulunduğunu iddia eden Warren, ABD özel kuvvetlerinin geçmişte de Afganistan’da, Irak’ta ve Latin Amerika’da ortak güçlerin armalarını taşıdıklarını hatırlattı.

AA

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum