1. YAZARLAR

  2. HAMZA TÜRKMEN

  3. Yolumuzdaki Dikenler...
HAMZA TÜRKMEN

HAMZA TÜRKMEN

Yazarın Tüm Yazıları >

Yolumuzdaki Dikenler...

17 Ekim 2015 Cumartesi 09:54A+A-

 

Sormuştuk. Bizi çözmek, çökertmek isteyenler kimler?

Türkiye halkının ümmete uzanan elini kesmek isteyenler…

Coğrafyamızda tasarlanan fiziki ve fikri ameliyatlara teşne olanlar; Türkiye’yi karıştırmak, güvensiz kılmak isteyenler. Küresel sermayenin yerli patronlarından kriptolaşan solculara, PKK’lilere, işbirlikçiliğine yeltenen münafıklara veya ammilere kadar…

Gezi Olayları’ndan tanıdıklarımız ve 6-8 Ekim Kalkışması’nın eylemsiz destekçileri hani…

Filistin 3. İntifada eşiğindeyken Türkiye’nin gündemini içeriye kilitleyenler kimler?

Suriye’de kantonlar kurmaya çalışan Kürt ulusalcıları en başta Kürt, sonra da Türkmen ve Arap nüfustan bir milyon 300 bin kişiyi bölgeden kaçırttılar. Geride kalan 400 bin insan ise fiziki ya da fikri tutsaklık içinde.

ABD, Rusya ve Esed/Hamaney güçleri tarafından finanse edilen PKK’nin kolu PYD bölgede ‘Ali kıran baş kesen’.

IŞİD’in varlığı PYD’yi emperyal güçler tarafından kullanılacak bir aparat haline getirmiş. PYD’nin en büyük düşmanı, Kürt olsun olmasın İslami kimliğini ön planda tutanlar…

PYD’nin silahı tehdit, sürgün, gerekirse katliam. PYD, PKK’nin uzantısı, yöntemde IŞİD’in simetrik kardeşi.

Ahmet Davutoğlu, Show TV’deki son konuşmasında IŞİD, PYD/PKK ve Esed rejiminin 28 Mayıs 2015’de Haseke’de bir masa etrafında oturduklarını, bir plan etrafında anlaştıklarını ve ılımlı muhalefete dönük saldırı yapmaya karar verdiklerini açıkladı.

PKK’nin ve Türkiye Marksist hareketinin Suriye’deki eğitim sahası PYD kampları.

HDP Eş Genel Başkanı SDP’li Figen Yüksekdağ ‘Biz sırtımızı YPJ’ye, PYD’ye yaslıyoruz, bunu söylemekte hiçbir sakınca görmüyoruz.’ diyor. PYD Başkanı Salih Muslim’in bölgeden sürülmüş ağabeyi tefsir hocası Mustafa Muslim de ‘İslam ümmetinin umudu olduğu için Batı Türkiye’ye saldırıyor.’ diye haykırıyor.

Artık PYD’ye ABD’nin hava desteği ile 50 tonluk silah verdiği ayan beyan.

Dolayısıyla sosyalistlerin ve PKK ulusçularının anti-emperyalist olduğu yalan oğlu yalan.

PKK/PYD eski Stalinist-sosyalist bir hareketti. Sosyalizmleri döküldü, geriye Stalinist diktatöral yanları ve Batılı yaşam tarzına öykünmeleri kaldı. Onun için pagan kültürleri, onun için LGBT’li fıtrî hastalıklı kimlikleri savunuyor ve hastalığı yaygınlaştırıyor. Ateist, deist, dindar, feminist vd. kimliklerinin üstünde belirleyici kimlikleri Türk ulusçuluğuna inat, Kürt ulusçuluğunu kutsayan şirkleri.

Kötülükte yarışılmaz, ama onların felsefeleri kötü. Tercih ettikleri, İslami aidiyetleri tahrif etmeye yönelik kapitalist yaşam tarzı ve pozitivist ilerlemeci hayalleri.

Affedildiğine inandıkları Şeytan’a tapan Yezidiler bile daha masum. Anti-emperyalizmleri yalan. ‘Serok Obama’ haykırışları ise gerçek.

Eski Kapitalist Blok’un vurucu gücü ABD’nin de, Yeni Kapitalist Blok’un tetikçi gücü Rusya’nın ve Çin’in de bayrağını sallayabilirler. İdeal, ilke, erdem onlar için bir çocukluk hastalığı. Hayallerini yitirmişler. Eski ve yeni kapitalist aktörlerin rüşvetini yiyerek süren bir hayatı seçmişler. Yaşantıları mafya baronları gibi.

Peşlerine taktıkları EMEP, ESP, SDP, Halkevleri ve Alevi kökenli Marksist hareketler de aynı patanaj içinde bataklığa doğru kayıyorlar. Hayatları maske ve yalan. Kimliklerini maskelemekte, yalan söyleyip iftira atmakta uzmanlaşmışlar. Suruç’ta katledilen SGDF’lilerin MLKP gerilla kamplarına değil de, Kobani’deki çocuklara oyuncak götürmek için yola çıktıkları yalanı gibi.

Ama hepsi yeni ve eski kapitalist patronlarının kâğıttan mendilleri gibi. Sümkürülüp atılmaklık.

Onlar sadece ABD, AB ve Rus kapitalizminin Türkiye’nin özerkleşme eğiliminin önüne çıkarttığı engeller. İstikrar ve güven tekerini patlatmak için yola saçılan çiviler, aparatlar.

Esenliğimizi inşa etmek istemiyorlar, ötekilerin halayıkları...

Reel politika zikzaklıdır; ama biz reelde ideali hedefleyenlerdeniz.

Onlar bu coğrafyadan yabancılaşmışlar. Ve yarın da sökülüp atılacaklar.

Emperyalizmin iki eli kuruyacak, işbirlikçilerinin de…

Diriliş Postası

YAZIYA YORUM KAT