1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Yok, Daha Neler? MİT’in Başına Ergenekon Sanığı Geliyormuş!
Yok, Daha Neler? MİT’in Başına Ergenekon Sanığı Geliyormuş!

Yok, Daha Neler? MİT’in Başına Ergenekon Sanığı Geliyormuş!

Ergenekon davasından 5 yıl Silivri’de tutuklu kalan Albay Levent Göktaş’ın Hakan Fidan’ın yerine MİT Müsteşarlığına getirileceği iddiasını yayanların amacı ne?

26 Mayıs 2016 Perşembe 15:43A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bilinen bir taktiktir, en olmayacak iddiaları kamuoyu gündeminde tartışmaya açmak bir müddet sonra o iddia olmasa da benzerlerinin normal karşılanmasını getirir. Devlet içinde kendilerini her zaman ayrıcalıklı görmüş, kendilerini ülkenin asıl sahipleri konumunda algılamış çevreler son dönemde ortaya çıkan bazı boşlukları değerlendirmek ve bir müddettir uzak oldukları imkanlara yeniden erişme çabasındalar. Ergenekon ve Balyoz davalarının gelişimi de bu eğilimi güçlendirmekte.

Bugünlerde enteresan bir tartışma gündeme taşınmış halde. Levent Göktaş ismi MİT ile birlikte tartıştırılıyor.

Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlıktan ve AKP Genel Başkanlığı’ndan ayrılmasının ardından, Davutoğlu ile yakın olduğu için Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı görevinden alınacağı iddia edilen Hakan Fidan’ın yerine, Ergenekon soruşturmaları kapsamında tutuklanarak 5 yıl hapis yatan emekli Albay Levent Göktaş’ın getirileceği iddiası bu ortamda anlam kazanıyor. 

Konuyu Odatv’den Barış Terkoğlu yazdı. Levent Göktaş’ın MİT’in başına getirileceği iddiaları üzerine kaleme aldığı yazısında, bir kaynağından edindiği bilgilere göre, görev teklifinin Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından Göktaş’a iletildiğini ve görüşmelerin sürdüğünü ileri sürdü.

Levent Göktaş’ın Ergenekon olayında tümüyle bir kumpas mağduru olma ihtimali mevcuttur, dolayısıyla kendisini ‘Ergenekoncu’ sıfatıyla karalamak hakkaniyete sığmaz. Ama Suriye gibi yakıcı bir sorun önümüzde dururken ulusalcı-Kemalist bir ismin MİT’e yöneticiliğinin tartışılmasının Esedçi lobi için rüyalarında bile göremeyecekleri bir ödül olarak algılanacağı kesindir.   

HABERE YORUM KAT

3 Yorum