1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yok Böyle İrade!
Yok Böyle İrade!

Yok Böyle İrade!

PKK’nın yayın organında yer alan bir haberde Kobani’yi ziyaret eden yabancı gazetecilerin “böyle irade görmedik” dedikleri aktarılıyor. Merak ediyoruz: Ya siz hiç böyle yalan gördünüz mü?

29 Aralık 2014 Pazartesi 14:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür Gündem yabancı gazetecilerin ağzından “Kobani destanı” yazmayı sürdürüyor. Haberi kesmeden, kırpmadan aktarıyoruz: 

Yabancı gazeteciler: Böyle irade görmedik

Kobanê’de YPG/YPJ savaşçılarının DAİŞ çetelerine karşı verdiği tarihi direniş, dünya basını tarafından da ilgiyle takip ediliyor. Son 3 yıldır bölgedeki gelişmeleri takip eden ve DAİŞ saldırılarının başladığı 15 Eylül tarihinde de Kobanê’de bulunan İsveç ETC Gazetesi muhabiri Jeakim Medim, Kürtlerin daha önce dünya kamuoyu tarafından çok tanınmadığını ifade ederek, 3 ayı geride bırakan direnişin tüm dünyanın ilgisini Kürtlere çevirdiğini söyledi. Daha önce farklı yerlerde yaşanan savaşları takip ettiğini söyleyen Jeakim Medim, Kobanê’de direnen savaşçıların kararlığını başka hiçbir yerde ve hiçbir orduda görmediğini dile getirdi.

Japonya’nın Asiapress Gazetesi muhabiri İkoTamamoto ise, “Burada bulunduğum zaman gözlemlediğim kadarıyla binlerce sivil insan var. Savaş olmasına rağmen insanlar topraklarını terk etmemekte ısrar etmiş. Burada bulunanların yanı sıra Türkiye’ye geçen sivillerin de dönmek istediğini biliyorum. Fakat Türkiye buna izin vermiyor” dedi. İnsani yardımlara ilgili konuşan Tamamoto, “Gelen yardımlar yeterli değil. BM ve uluslararası yardım kuruluşlarının insani yardımlar konusundan kampanyalar başlatması gerekiyor” dedi.

***

Demek ki neymiş, Kobani’de dünyanın görmediği bir iradeyle büyük bir destan yazılıyormuş. İsveçli gazeteci bunu görmüş ama ne hikmetse gece gündüz bombardıman yapan Amerikan uçaklarını görmemiş!

Japon gazetecinin de aynı şekilde “Kobani direnişini” hayranlıkla izlediği aktarılıyor. Sivillerin kenti terk etmediğini söyleyen Japon gazeteci acaba Türkiye’ye sığınan on binlerce Kobanili’nin Çin’den geldiğini mi düşünüyor? Üstelik Türkiye siyasetini de hemen kapmış olmalı ki, Özgür Gündem’e verdiği demeçte dönmek isteyen Kobanililerin TC tarafından engellendiği gerçeğini ortaya çıkarmış!

Şanlı Kobani direnişi kimbilir daha ne gazetecilik vakalarını ortaya çıkaracak!

Kaynak: Özgür Gündem

HABERE YORUM KAT

4 Yorum