1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Halfaya’da Ekmek Fırını Bombalandı! (VİDEO)
Halfaya’da Ekmek Fırını Bombalandı! (VİDEO)

Halfaya’da Ekmek Fırını Bombalandı! (VİDEO)

Suriye'de yine katliam, yine katliam, yine katliam... Hama'ya bağlı Halfaya'da ekmek fırınını bombalandı: Çok sayıda ölü var!

23 Aralık 2012 Pazar 20:34A+A-

HAKSÖZ-HABER

Esed'e bağlı güçler yine büyük bir katliama imza attılar.

Hama'ya bağlı Halfaya semtinde bir ekmek fırınını hedef alan caniler; fırının içinde ve yakınında bulunan birçok kişiyi katlettiler.

Katledilenler arasında çok sayıda küçük çocuk ve kadın da var.

Bir kaynak ölü sayısını yaklaşık 300 olarak verdi. Bu rakam kesin olarak henüz teyit edilemese de görüntüler çok fazla kişinin can verdiğini ortaya koyuyor.

Yerel Koordinasyon Komiteleri fırın katliamındaki ölü sayısını 100'e yakın olarak verdi.

Fırının önünde uzun bir kuyruk olduğunu belirten muhalifler, Esed'in MIG uçaklarının direkt bu kalabalığı hedef aldığını belirttiler. 

Halfaya’da Reuters’e konuşan  Samir el-Hamavi adlı bir direnişçi “Tam olarak kaç kişinin öldürüldüğünü bilmemiz mümkün değil. Bombalanan yere gittiğimde parçalanmış vücut parçaları her yere dağılmıştı. Kadınlar ve çocuklar çoğunluktaydı. Ayrıca çok sayıda yaralı da var.” dedi.

Halfaya geçtiğimiz hafta direnişçilerin eline geçmişti.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü de Halfaya’da hava saldırısı neticesinde çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığını bildirirken; Yerel Koordinasyon Komitelerinden yapılan açıklamada da “Halfaya’da rejim güçlerinin bombardımanı sonucunda aralarında kadınlar ve çocukların da bulunduğu onlarca insanın katledildiği” duyuruldu.

İnsan Hakları Gözlem Örgütü tarafından paylaşılan ve kimliği belirsiz bir amatör kameramanın çektiği görüntülerde “Bir MİG saldırdı! Beşşar’ın silahlarını görün! Dünya görsün Halfaya katliamını” haykırışları duyulmakta.

Direnişçiler fırının önünde binden fazla insanın kuyrukta beklediğini söylüyorlar. Yakıt ve unun bulunmayışı ülke genelinde ekmek üretimini ciddi bir mesele haline getirmiş durumda. İnsanlar ekmek alabilmek için saatlerce kuyrukta bekliyorlar.
Görüntülerde bombalanmış tek katlı bir fırın ve fırının önündeki yolda açılmış büyük bir çukur gözüküyor.

hama-halfaya-syria-suriye.jpg

Pazartesi günü direnişçiler Hama’da tüm rejim noktalarına kapsamlı bir saldırı başlattılar. Bilindiği gibi Hama rejim karşıtlığıyla bilinen bir şehir.
Yaz döneminde insan hakları grupları bilhassa Halep’te rejim güçlerinin fırın çevrelerinde gerçekleştirdikleri hava bombardımanını kınayan açıklamalar yapmışlardı.

En kanlı saldırı Halep’in Kadı Asker semtinde 16 Ağustos tarihinde yine bir ekmek kuyruğunu hedef alan bombardımanla gerçekleşmiş ve yerel hastane kaynaklarının verdiği bilgilere göre 60’dan fazla insan öldürülmüştü. 

Bir başka görüntü: (+18)

***

hama-hilfaya_syria-suriye-ekmek-firini-katliam.jpg

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum