1. HABERLER

  2. HABER

  3. Yine Kaçak Tekne Faciası
Yine Kaçak Tekne Faciası

Yine Kaçak Tekne Faciası

İzmir'in Menderes ilçesi Gümüldür beldesi açıklarında, kaçak göçmenleri taşıyan bir teknenin batması sonucu ölenlerin sayısı altıya çıktı. Üç kişi yaralı kurtarılırken kayıp yedi kişiyi arama çalışmaları devam ediyor.

16 Nisan 2014 Çarşamba 15:19A+A-

Ahmetbeyli mevkisinde Eylül 2012 tarihinde batan bir teknede 63 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından bir facia da bugün, yakın bir bölgede yaşandı. Tavşan Adası yakınlarında kaçak göçmenleri taşıyan bir tekne battı. Olay üzerine bölgeye giden Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı iki helikopter, beş bot ve bir uçak, arama kurtarma çalışmaları başlattı. İlk olarak iki kişinin cesedini bulan ekipler, üç kişiyi de boğulmaktan son anda kurtardı. Ekiplerin ihbarı üzerine jandarma da kıyıdan çalışmalara katıldı. Daha sonra dört ceset daha kıyıya çıkarıldı. Yaralı kurtarılan kaçaklar ise cankurtaranlardaki ilk müdahalenin ardından helikopterle İzmir'deki hastanelere sevk edildi. Kıyıya çıkarılan cesetler, nöbetçi savcının incelemesinin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Suriye uyruklu 16 kaçağın, polyester bir tekneyle Yunanistan'a geçmek üzere gece saatlerinde denize açıldığı öğrenildi. Kıyıdan yaklaşık 4 km. açıldıktan sonra teknenin, aşırı yükten dolayı su alarak alabora olduğu öğrenildi. Jandarma ekipleri, kaçakları gece bölgeye getirerek tekneye bindiren organizatörleri yakalamak için çalışma başlattı.

HABERE YORUM KAT