1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Yine Irkçılık, Yine Charlie Hebdo!
Yine Irkçılık, Yine Charlie Hebdo!

Yine Irkçılık, Yine Charlie Hebdo!

Charlie Hebdo dergisi, UNEF’in 19 yaşındaki başörtülü başkanı Maryam Pougetoux’yu hedefe alarak kapağında ırkçı ve aşağılayıcı ifadeler kullandı.

26 Mayıs 2018 Cumartesi 06:38A+A-

Fransa’nın sicili daha önce yayınladığı ırkçı karikatürlerle kabarık olan Charlie Hebdo adlı dergi yeni bir skandala imza attı.

Bu defa Paris IV Sorbonne Üniversitesi Öğrenci Derneği’nin (UNEF), 19 yaşındaki başörtülü başkanı Maryam Pougetoux’yu hedefe alan dergi, kapağında Pougetoux için ırkçı ve aşağılayıcı ifadeler kullandı. Hükümetin Şubat ayında kanunlaştırdığı eğitim ve üniversiteye giriş reformuna yönelik üniversitelerdeki grevle ilgili bir televizyon kanalına açıklama yapan Maryam Pougetoux’un başörtülü olması eleştirilmişti. Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb ise eleştirinin dozunu kaçırmış, UNEF Başkanı’nın başörtülü oluşunu “Şok edici ve provokatif” olarak nitelendirmişti.

resized_40b4d-4230bdd0surhebdo1.jpg

Konuyu bu haftaki sayısının kapağına taşıyan Charlie Hebdo’ya ise sert tepkiler geldi. Ülkede, 2015’teki saldırılar sonrası tüm Fransız halkının “Je Suis Charlie” (Ben Charlie’yim) sloganıyla ifade ve düşünce özgürlüğü dayanışmasında bulunduğunu belirten çok sayıda kişi, Pougetoux’un dergi tarafından aşağılanması ve ifade özgürlüğüne saygı gösterilmemesini eleştirdi. Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Milletvekili Alexis Corbiere, “Ben Charlie Hebdo’yum ama bu kapak iğrenç” yorumunda bulunurken, bir sosyal medya kullanıcısı ise “Bravo, 19 yaşındaki bir çocuğu linç ediyorsunuz, kokuşmuşsunuz. Ben artık Charlie değilim” mesajını paylaştı. Bir diğer kullanıcı da özgürlükler ve insan hakları ülkesi olarak bilinen Fransa’nın sınıfta kaldığını, Fransız basını tarafından “baskıcı” olarak gösterilen Türkiye’de, Rusya’da ve birçok ülkede insanların kılık ve kıyafetine karışılmadığını örnek gösterdi.

Kaynak: Yeni Şafak

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

2 Yorum