1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Yıldırım'dan Bankalara Uyarı: Tefeciliği Bırakın
Yıldırım'dan Bankalara Uyarı: Tefeciliği Bırakın

Yıldırım'dan Bankalara Uyarı: Tefeciliği Bırakın

Başbakan Yıldırım bankacıları sert sözler uyardı. "Tefeciliği bırakın, gerçek ekonomiye dönün" diyen Başbakan, "Yarın bir gün ekonomiye kaynak aktarmaya çalışacaksınız ama geç olacak" diye konuştu.

22 Ekim 2016 Cumartesi 11:25A+A-

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bankacıları sert bir dille uyardı. Başbakan Yıldırım'ın gündeminde Gülen örgütüne yönelik soruşturmalarda yaşandığı iddia edilen mağduriyetler ve bölgedeki krizler de vardı. Yıldırım'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Ya yaparsınız ya da biz yaptırırız"

"Bankacıları buradan uyarıyorum. Lütfen reel sektörün sesine kulak verin. Tefeciliği bırakın, gerçek ekonomiye dönün. Yarın bir gün ekonomiye kaynak aktarmaya çalışacaksınız ama geç olacak. Duyduğunuz her haber üzerine 'Aman biraz daha teminatları artıralım, biraz daha faizleri artıralım.' Bu, akıllı insan işi değil. Yok etmeyi değil, yaşatmayı hedef alın. Ya bunu kendiliğinizden yaparsınız ya da size bunu yaptırırız arkadaşlar."

"Türkiye'nin ekonomisinin görünümüyle, bankaların görünümü örtüşmüyor. İş aleminin duruşuyla, bankalarımızın duruşu birbiriyle uyuşmuyor. Bu da Türkiye'ye yakışmıyor. Bu arkadaşların hepsini toplayacağız, bir kez daha uyaracağız. Bizim de yapacağımız elimizde araçlarımız var ama biz istiyoruz ki ekonomi kendi kurallarıyla çalışsın."

HABERE YORUM KAT