1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. “Yetkin Düşünce” Dergisi Yayın Hayatına Başladı
“Yetkin Düşünce” Dergisi Yayın Hayatına Başladı

“Yetkin Düşünce” Dergisi Yayın Hayatına Başladı

Mustafa Tekin editörlüğünde ve İlimyurdu Yayıncılık /Mana Yayıncılık sahibi Latif Kınataş’ın imtiyaz sahipliğinde Ocak 2018’de yayın hayatına başlayan Yetkin Düşünce dergisi, “hakikatin kaynağına yolculuk” alt başlığıyla okuyucunun karşısına çıktı.

14 Şubat 2018 Çarşamba 10:48A+A-

Dosya konusu olarak “özgürlük ve teslimiyet” kavramlarının belirlendiği ve 280 sayfa olarak çıkan ilk sayıya Mustafa Tekin, Mehmet Güneç, İlhami Güler, Muhammet Özdemir, Ümit Aktaş, Cağfer Karadaş, Muhammet Çelik, Abbas Pirimoğlu, Kadir Canatan, İsmail Taş, Atilla Yayla, Mustafa Öztürk, Şaban Ali Düzgün, Mehmet Evkuran, Mesut Karaşahan, Ayşe Yaşar Ümütlü, Polat S. Alpman, Mustafa, Hacı Duran, Remzi Rana, Z. Hülya Aytulum, Osman Dertli, Zehra Öğüt, Hamit Temiz, Atasoy Müftüoğlu yazılarıyla katkıda bulunmuş. Dergide ayrıca Tarık Ramazan ve John L. Esposito ile gerçekleştirilen iki de röportaja yer verilmiş.

Üç ayda bir yayınlanacak olan derginin sunuş yazısı şöyle:

2018’in başında sizleri yepyeni, dopdolu bir düşünce dergisiyle buluşturmanın sevincini yaşıyoruz.

Geçen yıl nitelikli bir dergiye duyulan ihtiyaca dair yaptıcropped_content_yetkin-dusunce-dergisi-ozgurluk-ve-teslimiyet-dosyasiyla-yayin-hayatina-basladi_gchw2e2omy3i5z8.jpgğımız ön çalışmada hangi değerli hocamız, düşünür ve yazarımızla istişare etmiş isek hep “ihtiyaç var”, “iyi olur”, “çok iyi olur” şeklinde aldığımız olumlu tepkiler bizi motive etti ve yaklaşık 6-7 ay önce başladığımız yoğun ve yorucu çabalarımız nihayet Ocak ayında meyvesini verdi.

Bir beşer ürünü oluşunu yansıtacak kusur ve eksikler hoşgörü ve toleransla geçilebilirse; özgün, zengin, ufuk açıcı ve en önemlisi özverili ve iyi niyetli çabaların ürünü olan bir dergi bulunacaktır.

Herkesin her şeye birkaç tuşla ulaşabildiği bir çağda yaşıyoruz. Hızla gelişip çeşitlenen ve artan dijital imkanların bilgiye ulaşımı kolaylaştırdığı bir gerçek. Ama bir gerçek daha var ki bu kolaylık, gidişatı analiz edip insanlık lehine yorumlayacak felsefi disiplinlere ve teorik düşünceye olan ihtiyacı da aynı şekilde artırmaktadır. Yetkin Düşünce de bu ihtiyacın bir tezahürü olarak doğmuştur. İsimdeki “yetkin”lik bize, dergiye ya da yazarlara ait bir sıfat olarak değil; bu dergiyle gerçekleştirilen fikri çabanın ulaşmasını istediğimiz niteliğe dair bir vurgu olarak anlaşılmalıdır. Bu aynı zamanda bizim, oluşturmaya ve sizlere ulaştırmaya çalıştığımız yazıların kriterine dair de bir ipucudur.

Fikirler, tezler farklı olsun ama seviyeli olsun.

Acıtıcı ve uyarıcı olsun ama karalayıcı ya da methiyeci olmasın.

Sahici olsun, sahte olmasın.

Yapıcı olsun, yıkıcı olmasın.

Gerçeklerin örtüsü değil, ışığı olsun.

Kısa ifade etmek gerekirse hakikatin peşinde olsun.

Dergimizde bu niteliklere sahip yazılar birbirlerine karşıt dahi olsa yer bulabilecektir. Zira biz, barika-i hakikatin müsademe-i efkardan doğduğuna ve düşünce dünyasının aykırı fikirlerle gelişebileceğine inanıyoruz.

Bu sivil ve özgür düşünce platformunun, siz değerli okuyucularımızın katkılarıyla daha da gelişeceğini umarak yararlı ve verimli olmasını diliyoruz.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum